Ekonomi

Taksi Ücret Tariflerinde Yeni Dönem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yapılan toplantılar sonucunda kesin bir karar ulaştı. Artık taksi seferlerinde yeni dönem için düğmeye basıldı.

İstanbul bulunan taksilerde bugünden itibaren indi bindi ücreti alınmaya başlanılacak. Ayrıca lüks ve elektrikli taksilerde sefer yapmak için kontağı çalıştıracak.

Kısa mesafe için yolcu almak istemeyen taksiler için duyurulan tüm şikayetler nedeniyle İstanbul Taksiciler Odası aralık ayında harekete geçti ve şikayetleri ortadan kaldırmak taksi seferlerinde yeni dönem uygulanmasına başlanılacağını sunmuştu.

Yapılacak olan bu uygulamayı karara bağlamak üzere dün sabah bir araya gelen stanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yapılan toplantıyla beraber bir karara ulaştı.

UYGULAMA BUGÜN YÜRÜRLÜKTE

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur ise yaptığı açıklamayla beraber; bugün öğlen saat 12.00’de İstanbul’da bulunan tüm taksi şoförlerinin taksimetrelerini yeni sistem için değiştireceklerini duyurdu. Yahya Uğur, ayrıca; sisteme geçmek istemeyenlerin şikayetlerine rağmen kararın oy birliğiyle kabul edildiğini ifade etti. Uğur, aynı zamanda lüks taksi adı verilen ‘Turkuvaz’ taksi uygulamasının da bugünden itibaren resmi olarak başlanıldığını belirtti.

İNDİ BİNDİ ÜCRET TARİFESİ

Yapılan düzenlemelere göre 2..5 kilometreye kadar olan taksi mesafeleri için ‘indi-bindi’ uygulaması yapılacağı belirlendi. Bu uygulama için belirlenen ücret ise 8 lira 75 kuruş olarak yürürlüğe girdi.

İstanbul Taksiciler Odası’nın planladığı uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgili birimlerin onayından geçerek kabul edildi. Bu sonuçlara göre taksimetre açılış ücreti tüm sengmentler için 3 lira 45 kuruş olarak belirendiği ifade edildi. Gidİlen kilometre başına ise 2 lira 10 kuruş ücret yazacağı açıklandı. Yolculuk başına ise minimum ücret ise 8 lira 70 kuruş olarak yansıyacak.

YENİ DÖNEMDE ELEKTRİKLİ TAKSİLER

Yapılan çalışmalar sonrası; İstanbul sokaklarında çok yakın zamanda elektrikli taksilerin de görüleceğini ifade edildi. Bunun da alınan kararlar içerisinde onaylandığı ifade edilirken seferlerde artık sıkıntıların azaltılacağı belirlendi.

Kamupersoneli.net | ANKARA