Ekonomi

Taşeron işçilere kadro verilecek mi ? İşte herkesin merak ettiği son durum

 Taşeron işçilere kadro verilecek mi derken Kamu Personeli ailesi olarak bu haberimizde herkesin merak ettiği konulara açıklık getirdik. Taşerona kadro bekleyenler bu haberi okuyarak taşeron işçilere kadro açıklaması ile ilgili son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

720 bin taşeron işçinin dört gözle beklediği Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında taşeronlara kadro açıklaması yapılmamıştı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konuyla ilgili olarak “720 bin civarında taşeron işçisinin kamuya aktarılmasını konuşuyoruz. Kesin olarak bu yerine getirilecektir. Ancak bunun teknik düzenlemeleri için ciddi çalışmalar yapılıyor. Genel sistemi bozmayacak şekilde mevcut şu anda sisteme entegrasyonunu en sancısız şekilde yapılmasını sağlayacak çalışma yapılıyor.” açıklamalarında bulunmuştu. Canikli’nin açıklamasıyla birlikte taşeron işçilerin yüreğine bir nebze de olsa su serpildi.

Kamuda çalışan taşeron işçilerin bir an önce kadroya alınması için çalışmaların tüm hızla devam ettiği biliniyor. Hükümet 2017 yılında taşeron işçilerin kadroya alınması için çalışmalarına devam ediyor.

EKK KARARLARINDAN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO ÇIKTI MI?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı kararları Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmıştı. Fakat taşeron işçileri EKK kararları açıklamasında da bir müjde gerçekleşmedi.

BAKAN NACİ AĞBAL’DAN TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kadro beklentilerine ilişkin olarak “Bu çalışmalar teknik seviyede hemen hemen bitmek üzeredir. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi de çok farklı kamu kurumlarında çok farklı sözleşmelerin olması ve bu sözleşmelerin teker teker incelenerek ortak bir noktanın tespit edilmesidir.” açıklamalarında bulundu.

TÜRK-İŞ’TEN TAŞERON İŞÇİ AÇIKLAMASI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay “15 Temmuz darbe girişiminin ardından taşeron işçilerin haklarına ilişkin görüşmelere ara verildiğini belirterek, “2017’de taşeron işçilerin hakları için neler yapıldığını göreceksiniz.” açıklamalarında bulundu.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Bizler taşeron firmada teknik eleman olarak hizmet alımıyla çalışırken istifa edip askerlik görevimiz için tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla tazminatımızı almadan askere gittik, askerlik dönüşü ise askere gitmeden önceki çalıştığımız kuruma müracaat ettik kurum yerimize eleman almış biz işsiz kaldık bizimde ailelerimiz var eşimiz çocuklarımız ALLah rızası için yeni çıkacak yasadan lütfen bizler içinde bir hak tanıyın

  2. Ya arkadaşım bu meraklıysan taşeron işçisi olmak istiyorsan git müracaat et alırlar işe
    yeni çıkacak yasa diye boşuna hayal kırıklığına uğrama, sadece oyalama kesinikle
    taşerona kadro çıkmaz…

  3. REIS SAYIN CUMHUR BASKANIMIZ 20,12,2016 TASERON EN AZ LISE VE USTU MEZUN CALISANLARA ANAYASADA ESITLIK ILKESİ GEREGİ MEMURLUK KADROSUNA GECİRİLCEK DEDİYSE ZİRA MEMURLUKLARI VERİLECEK. İLKOGRETİM MEZUNU TASERON ISCİ İSE OZEL STADUYLE IS GUVENCESİ AYNI MAASLA DEVAM ETTIRILİP İS GUVENCESİNE SAHİP OLMUS OLACAK. DISARDAKİ LİSE VE USTU MEZUNDA ESITLIK SAGLANDIGINDAN ITIRAZI KALMAMIS OLACAK. HAYIRLI UGURLU OLSUN..

  4. aslında 1000 tl olan maaş 1300 tl oldu ne hikmetse 600 olan ev kirası 700 tl oldu işciye soruyon maaş yetmiyo memura sorsan memurluk iyi değil bu dünya dönüyo da benim ekonomiyi ben nasıl düzeltirim bilmem gene de şükür be usta inşaAllah olur bu yasada herkes rahatlar ha unutmadan gecen taşören bir abimiz var emekli oldu bu hayatne olursan ol ömür gecip gidiyo be usta

  5. 2012 YILINDA SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ SİTESİNDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE DİŞ HEKİMİYLE BERABER KLİNİKTE EN AZ 1 YIL ÇALIŞMIŞ OLUP EN AZ LİSE MEZUNU OLANLARI SINAVA TABİ TUTACAZ DİYE BİR İLANDA BULUNMUŞTU..BU ŞARTLARI TAŞIYANLARDAN BİRİ OLARAK SINAVA GİRDİK VE KAZANANLARA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERİ YETKİSİ BELGESİ VERİLDİ..SONRA N'OLDUYSA UNUTULDUK.. BİR AN ÖNCE HAK ETMİŞ OLDUĞUMUZ KADROYU VERİN..İNSANLARI OYALAMAYIDA BIRAKIN ARTIK..YAZIKTIR GÜNAHTIR..!!

  6. şimdiki bakanların bakan faruk çelikten hiçbir farklarıyok oda yıllarca taşeronu 0oyaladı şimdiki bakanlarda sormak istiyoruz akp bakanlarına güvenmiyoruz seçime dayalı oy alabilmek için taşeron işçilerini kullanmaktan başka işleri yok sizler kadromuzusiz vermeyeceksinizde avrupa birliğimi kadromuzu vercek

  7. Mehmet arkadaşımız çok güzel bir konuya değindi. Biz taseronlar askere gittiğimizde kadro gelirse kadrodan faydalanabiliyormuyuz. Ben tcdd de taşeron temizlik personeli olarak çalışıyorum. 2017 de askere gitmek zorundayım. Vatan görevini yerine getirmek için işten çıkmak zorundayım. Kadrodan faydalanabilecekmiyim.

  8. Ramazan mrba herkese ben lise mezunuyum ve arkadaşım ilk okul benim suçum ne onunla aynı işi yapayım devlet bunuda meclise taşımasını istiyoruz.

  9. Türk iş başkanı karnından konuşmuş ne biliyorsanız, söyleyin bizde bilelim… ne yapılacak 2017 de. 2017de 12 ay var

  10. Ordu merkezde okulda temizlik hem kalöferci yim ben devamlı bir iş istiyorum

  11. Seçim vaadinda biz çalışıp 5 yıl emek verdik 1 kasima 1 hafta kala işimize son verildi geçmişe dönük hakkımızı istiyoruz kadromuzu hak istiyoruz kendi keyfimize çıkmadik suçsuz yere çikartildik bumu Adalet