Ekonomi

Taşeron İşçisi Bu Bayrama da Hüzünlü Girecek

Taşeron Bayrama Hüzünlü Girecek Taşeron işçiler hani bir söz vardır ya “bayram gelmiş neyime” modunda bayramı buruk bir sevinçe karşılayacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçilerin istihdamına yönelik çalışmaların meclise gelme süresi uzatılınca taşeron işçilerin bayram sevinci bir nebze kursaklarında kaldı.


Kadro, Özel Sözleşme Oldu, %99.9 ‘u Biten Çalışma Bir Türlü Tamamlanmadı

Bilindiği gibi AK Parti’nin taşeron işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamına yönelik vaatleri “kadro” yönündeydi, kısa süre sonra istihdam çalışmasında taşeron işçilerin statüsü “özel sözleşmeli personel statüsü” olarak nitelendirilmişti. Sayısı milyona yaklaşan taşeron işçileri bu bayramıda kadro umudundan uzak ve kendisiyle aynı işi yapan fakat kadrolu olan arkadaşlarından daha mutsuz geçirecek. Bunun en basit sebeplerinden birisi aldıkları maaş. Bilindiği gibi taşeon işçiler kamu kurum ve kuruluşlarında kendisiyle aynı işi yapan diğer iş arkadaşlarından çok daha az maaşla çalıştırılıyor.

Maaşlar Aynı Kalacak ! 

Yapılan taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmalar içerisinde maaş konusunda herhangi bir iyileştirme olmadığı yönündeki açıklamalar taşeron işçileri oldukça mutsuz etmiş ve “haksızlık, adaletsizlik” olarak yorumlanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalar taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmaların henüz tamamlanmadığı yönünde ve ilgili çalışmaların tamamlanması ve meclise gelmesi , meclisten geçmesi 2016 sonunu  bulacak gibi. Ama taşeron emekçileri gün geçtikçe umutlarını yitiriyor.

Taşeron İşçisi : “Böyle Giderse Sene Sonuna da Bitmeyecek “

Sene sonunda dahi çalışmaların tamamlanmayacağını düşünen emekçi kesimin sayısı hiç de azımsanmayacak şekilde. Bakalım ilerleyen günler emekçiler için nasıl gelecek. Ramazan bayramınız mübarek olsun sevgili emekçiler, Biz kamupersoneli.net olarak sizlerin her zaman yanınızda olacağız. Ve dertlerinizi haberleştirmeye devam edeceğiz. Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’in ücretsiz mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Memurlar keyfinde bize eziyete devam hani nerde ey ak parti seçim vaatleriniz verdiğiniz 1300 tl asgari ücretlemi övünüyorsunuz taşeronu başımıza bela ettiniz yıllardır işçiler eziliyor aldığımız 3 kuruş para biraz empati yapın kiralar almış başına gidiyor ülkede 800 1000 tl den düşük kira yok bu halk nasıl geçinecek verdiğiniz sakız parasıyla o kadar vaatle halkı kandırdınız sonra gene yan çizdiniz

  2. AKP NEYAPMAK İSTİYOR TAŞERON İŞÇİLERİ ÜZERİNDEN MEDYADA CANLILIKMI GÜNDEMDEN DÜŞMEMEK ADINA ASGARİ ÜCRETİ YÜKSELTİK BUDA TAŞERON İŞÇİLERİN 1YIL SESİNİ KESERMİ DİYE SOKAKTAKİ VATANDAŞ BU ÜCRETLE GEÇİNİLMEZ DENİYOR MEMURUNUN MAAŞLARINA HERZAMAN ZAM VERİYOR DÖNERASERMAYE VERİYOR BİRDE ÇIKIP 4 ÇOCUKTAN BAHSEDİYORLAR BİZLER KENDİ KARNIMIZI ZOR DOYURUYORUZ SENİN AMACIN NE TAŞERONA KARŞI BİR SORUNUNMU VAR AKP SÖYLE BİLELİM

  3. MEMURUN PARTİS AKP İŞÇİNİN PARTİSİ YOK SEÇİMMMMMMMMMMMM İSTİYORUZZZZZZZZZZZ SEÇİMMMMMMMMM

  4. SEÇİM VAADLERİ VEREN AKP ŞİMDİDE VAADLERDEN VAZGEÇİYOR DÖNER SERMAYE NEDEN TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMİYOR NEREDE ADALET NEREDE KALKINMA NERDE DÜZEN SEÇİME MERHABA AKP ELVEDA DİYPRUZ

  5. Taşerona kadro dediniz 5-6 yıldır milleti oyalıyorsunuz hak yiyorsunuz haramdır bu dünyanın birde öbür tarafı var taşeronlar sizi affetmeyecek

  6. Allah a havale ediyorum haram olsun oylarimiz. Yalan sanki kazma kürek çalışıyorlar bitmeyecek nesi var.ne insan larla oynuyorsanız.lanet olsun bunlara .memura gelince hemen her ay zam işçiye bi halt yok.

  7. Taşerona müjde desenize herzaman dediğiniz gibi. Alıştı bu insanlar kimse merak etmesin bu ilk değil sonda olacağa benzemiyor.