Ekonomi

Terör Harcamasında Zirveyi Gördük

 Terör nedeniyle güvenlik amaçlı mal alımı artarken, Nisan ayında bu harcamalar zirveye ulaştı.  Nisan ayında güvenlik ve savunma amaçlı yapılan harcamalar yılın ilk üç ayının toplam harcamalarına ulaştı bile.

Peki güvenlik ve savunma amaçlı mal alımları içerisinde ne yer alıyor? Bu alımları silah araç ve gereçleri, savaş teçhizatı, mühimmat ve yine güvenlik amaçlı gayrimenkul yapım işleri olarak sınıflanıyor.



İstihbaratta İnanılmaz Artış

Bütçe verileri bazında, terör ve genel olarak güvenlik ve savunma amaçlı kamu hizmeti sunan kurumlar arasında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) giderlerindeki inanılmaz artış dikkatleri üzerine çekti. 

MİT’in çalışan maaşları da dahil olmak üzere kurumsal harcaması geçen yılın 4 aylık dönemine göre yaklaşık yüzde 70 civarında artarak 305 milyon liradan 517 milyon liraya çıktı. 

Askeri Harcamalar Yükselişte

MİT’in dışında bir diğer dikkat çekici artış da Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) geldi. MSB’nin bütçeden bu yılın ilk 4 ayında kullandığı ödenekler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 oranında artarak 7.8 milyar lirayı aştı. Jandarma Genel Komutanlığı da geçen yıla göre harcamasını yüzde 25 oranında artırdı, 2.6 milyar liraya ulaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün toplam harcaması da yüzde 18.8’lik artışla 6.9 milyar liraya dayandı. Bu giderlerin içerisinde emniyet güçlerinin maaş ve fazla mesai gibi ödemeleri de yer alıyor.

Kamu haberleri, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net