Ekonomi

TESK Genel Başkanı : " Esnaf Zor Durumda !"

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt dışı varlıkların vergisiz ve cezasız olarak Türkiye’ye getirilmesi için yeni bir vergi barışı kanununun hazırlandığını anımsatarak, “Vergi barışına en çok yurt içinde ihtiyaç var. Esnaf uzun zamandır ne vergisini ne de sosyal güvenlik primini ödeyebiliyor. Yurt dışından önce yurt içinde bir vergi barışı getirilmeli.” ifadesini kullandı.


Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın uzun zamandır vergisini ve sosyal güvenlik primini ödeyemediğini ileri sürdü. 

Yurt dışı varlıkların vergisiz ve cezasız olarak Türkiye’ye getirilmesi için yeni bir vergi barışı kanununun hazırlandığına işaret eden Palandöken, “Vergi barışına en çok yurt içinde ihtiyaç var. Esnaf uzun zamandır ne vergisini ne de sosyal güvenlik primini ödeyebiliyor. Yurt dışından önce yurt içinde bir vergi barışı getirilmeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, son yapılan vergi ve prim yapılandırılmasına 1,3 milyon esnafın başvuruda bulunmadığını vurgularken, esnafın ekonomik sorunlarına kalıcı çözüm getirilmeden yapılandırma kanunlarının da işe yaramadığını aktardı.

Yapılandırma ve af kanunlarının vergi ve primlerini zamanında ve tam ödeyen esnaf üzerinde olumsuz etki yaptığına dikkati çeken Palandöken, “Devlete olan borçların zamanında ödenmemesi bir ödül nedeni olmamalı. Ancak, ekonomik koşulların mecbur bırakmasıyla yapılandırma ve af kanunları çıkarılmıştır. Beklentilerin önüne geçmek ve borçların zamanında ödenmesini teşvik etmek için bu durumda esnafa da bir indirim yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

AA
Kamupersoneli.net