Ekonomi

Ticaret Bakanı'ndan Milyonlarca Vatandaşın Merak Ettiği Sorulara Yanıt Geldi !

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi CNN Türk’te katıldığı programda bakanlığın çalışmalarına ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Tüfenkçi Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını :” Memnuniyetle değerlendiriyoruz, Merkez bankasının faiz indirim politikasını destekliyoruz, son dönemlere baktığımızda, başkan değişimi yapıldıktan sonra faizlerin inişe gittiğini görüyoruz.” dedi.


İTHAL VE YERLİ ÜRÜN AYRIMI YAPILACAK

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi , Kredi kartlarına taksit uygulamasındaki sınırın artırılması ile ilgili olarak : “Özellikle tabi burada daha öncede ifade edildiği gibi, ithal ve yerli ürün temel ayrımı içerisinde, özellikle ithalatımızı körüklemeyecek şekilde taksit sayısını arttırmış bulunuyoruz. Biz bunları yaparken iç pazarı canlandırmak istiyoruz.

YERLİ CEP TELEFONLARINA TAKSİT VAR !

Yerli ürünlerin teşviki noktasında böyle bir uygulamaya geçtik. Burada lüks tüketim sayılan, cep telefonlarına  ( Cep telefonlarında yerli üretenlerin sayısını arttırıyoruz) , yerli üretim mobilya, beyaz eşya , mutfak eşyalarından tutun da sehpalara kadar, onun üzerine örttüüğünüz örtülere kadar, burada temel ayrım, elektronik ürünlerde ithal bilgisayarlarda taksit sayısını aynı tutuyoruz, mücevherde altında taksit sayısı aynı şekilde, onun dışında kalan otomobil dahil taksit sayısını artırmış oluyoruz.

TAKSİT SAYISI DÜŞEN ÜRENLER

Ticaret Bakanı Tüfenkçi’ye yapılan düzenlemede bazı ürünlerde taksit sayısının düşürüldüğü hatırlatıldı. Tüfenkçi düşüş hakkında ‘ bu konuda cari açığı arttırmayacak ürünler konusunda taksit sayısını 9’dan 6’ya çekmiş olduk. Tüketici de bu ürünlerde 6 taksit yapıyor. Alışkanlıklar o şekilde. Burada en önemli hususlarından birisi de , kredi kartı borçlarını yeniden yapılandırma getiriyoruz, burada 72 aya varan vade imkanı getiriyoruz. Borç noktasında bir sınır yok. Burada önemli olan faiz oranlarını arttırmadan aynı faiz oranları ile yapılandırılacak. Bireysel kredilerde 36 ay vade vardı bunu 48 aya çıkarmış olduk. Tüketicilerden ve bankalardan bu konularda talep vardı, inşallah insanımız bunu kullanır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bu sitedeki içeriklerin tüm hakları saklıdır , izinsiz ya da kaynak gösterilmeden başka sitelerde yayımlanamaz. Aksi takdirde hukuki süreç başlatılacaktır.