Ekonomi

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Uzlaşma Sağlandı!

Günlerdir milyonlarca memurun merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Yetkili Konfederasyon Memur-Sen ile Hükümet arasında süren görüşmelerde toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlandı.

MEMUR NE KADAR ZAM ALACAK?

Bu gelişmelerin ışığında, Memur-Sen ile Hükümet arasında yaklaşık 3 haftadır süren görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandı. Yapılan görüşmeler sonucunda uzlaşılan rakamlar şu şekilde belirlendi. Memurlar 2018 yılının ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci altı ayında yüzde 3.5, 2019 yılının ilk 6 ayında yüzde 4 ikinci 6 ayında yüzde 5 zam alacaklar. Ayrıca 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkı da ödenecektir.

MEMUR-SEN VE HÜKÜMETİN TEKLİFLERİ NE OLMUŞTU?

1 Ağustos’ta başlayan görüşmelerde, hükümet 14 Ağustos’ta 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3’er zam ile enflasyon farkından oluşan teklifte bulunmuştu. Memur-Sen, 2018 ve 2019 yılları için üç alternatifli teklifte bulundu. İlk teklifte, 2018’in ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2019’un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam öngörülüyor. İkinci teklifte, 1 Ocak 2018’den geçerli olmak üzere taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam talep ediliyor. 1 Ocak 2019’dan geçerli olmak üzere de taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam isteniyor. Üçüncü teklif ise 1 Ocak 2018’den geçerli olmak üzere ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 6 zam ile 2019 için birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam talebini içeriyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Madem öyle Milletvekili maaşları da aynı seviyeye düşürülsün. Makam araçları da kaldırılsın. Aynı zamlar onlara da verilsin.

  2. Kardeşim bu kadar laf kalabalığına gerek yok tek şart olsun oda enflasyon kadar zaten memurun aldığı zam enflasyonu aşmıyor kaç yıldır yani zzam diye bişey yok açığı kapatma var ama tabi 20 bin alan milletvekilleri için gayet guzel bi rakam onları tebrik ediyorum

  3. Vergi dilimi ile ilgili iyileştirme olmazsa imzalamayız deniyordu ! Ne oldu bu konuda bir haber yok 0,5 puan için mi imzalandı