Ekonomi

Türk Telekom'dan 'Borcunu Ödeyemiyor' İddialarına Yanıt

 Türk Telekom, son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan “Türk Telekomünikasyon AŞ’nin borçlarını vaktinde ödeyememesi” konulu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bu haberlere dayanak oluşturulan gelişmelerin Türk Telekomünikasyon AŞ ile ilgili değil, hissedarlarından Ojer Telekomünikasyon AŞ (OTAŞ) ile ilgili olduğunu bildirdi. 

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Türk Telekom’un, LTE ve fiber altyapı yatırımlarını artan bir hızla sürdürürken, finansal ve operasyonel olarak başarılı sonuçlar almaya devam ettiği, bu yılın 3’üncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarına göre, gelirlerini yıllık bazda yüzde 11,4 artırarak 4,1 milyar TL’ye yükselttiği ve FAVÖK rakamını da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 artışla 1,5 milyar TL’ye taşıyarak rekor seviyede çeyreksel FAVÖK kaydettiği belirtildi.

Türk Telekom’un sağlam finansal performansı sonucunda oluşan güçlü nakit akışının, yatırım yapılabilir kredi notu ve global telekom sektörü ortalamalarının altında seyreden net borç/FAVÖK oranının, borçluluk seviyesi açısından paydaşlarına karşı olan yükümlülüklerini yerine getirme konusunda şirketin güçlü bir konumda olduğunu gösterdiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: 

“Bu kapsamda, bazı medya yayınlarında yer alan Türk Telekomünikasyon AŞ’nin borçlarını vaktinde ödeyememesi konulu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Borç yükümlülüklerinin vaktinde ödenmemesi ile ilgili çıkan söz konusu haberlere dayanak oluşturulan gelişmeler, Türk Telekomünikasyon AŞ ile ilgili bir durum değil, 13 Ekim 2016’da da açıkladığımız üzere, hissedarlarımızdan OTAŞ ile ilgilidir. OTAŞ ile ilgili gelişmelerin şirketimizin günlük faaliyetleri, taahhütleri veya yükümlülüklerine bir etkisi beklenmemektedir. Türk Telekomünikasyon AŞ ve iştiraklerinin finansman anlaşmalarında hissedarlarının borçlarını vaktinde ödeyememelerinden doğabilecek mütekabil temerrüt (cross-default) hükmü bulunmamaktadır. OTAŞ’ın şirketimizin hiçbir finansman sözleşmesinde garantörlüğü bulunmamaktadır. Şirketimizin OTAŞ lehine verilmiş herhangi bir teminatı bulunmamaktadır.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA