Ekonomi

Türkiye Ticari Araçları Kiralamayı Tercih Ediyor

Türkiye Ticari Araçları Kiralamayı Tercih Ediyor

ÖTV ve diğer uygun imkanlara rağmen ülkemiz hafif ticari araçları kullanma noktasında kiralamayı tercih ediyor. Pazardaki payı % 25 lere kadar gerileyen ticari araçların; % 10 luk kısmını kiralik araçlar oluşturuyor. Satın almaların düşmesinin nedeni derinlemesine bir konu olmakla beraber; ekonomi, sanayi ve siyasi umutsuzluklardan da kaynaklanıyor. Geleceğe yatırım yapma fikrinden uzaklaşan tüketiciler, kiralık araçlarla işlerini yürütüyorlar. Özellikle ekonomi ve siyasi umutsuzluk faktörleri burada önemli bir payı alıyorlar.

Bilindiği gibi Türkiye’de otomotiv sektörünün en iyi satışı 2015 yılında gerçekleşti. Psikolojik satış olarak adlandırılan 1 milyonluk satış rekoru da Cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasına ulaşmış oldu. Ancak burada önemli olan; ekonomide 2016 yılı itibariyle yaşanan kısmi bozukluklar ve bunların da diğer etmenlerle tetiklenip büyük noktalara ulaşmış olması.

Ancak 2015 yılında rekor olarak belirlenen 1 milyonluk satış rekorunun da 720 binlik kısmını da otomobiller oluşturuyordu. Yine bahsi geçen pastada ticari araçların payı yüzde 25 olarak belirtilmişti. Bu noktada analizler ve veriler doğrultusunda Türkiye ticari araçları kiralamayı tercih ediyor. Bahsi geçen dönemden kurtuluşun filo kiralama olduğu düşünülüyor. Filo kiralama imkanının oluşması durumunda cari açıkta azalma meydana gelebileceği ve ekonomide sektörel bir hareketlilik yaratılacağından bahsediliyor. Bu noktada belki yakın tarihte ciddi yatırım veya girişimler görmek mümkün. Çünkü bu otomobillerin neredeyse yüzde 60 olan dilimi yerli üretim olarak kayıtlarda yer alıyor.

kamupersoneli.net