Ekonomi

TÜSİAD Başkanı Symes: "Laiklik ilkesinden vazgeçmek toplumun dengesini bozacaktır"

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı Yapıldı.  Toplantıda Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan önemli açıklamalarda bulundu.  TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısında  konuşan Konsey Başkanı Özilhan “Siyasi belirsizlik gündemimize ilk sırayı işgal ediyor ama en önemli olan konu kabinede kimin yer alacağı değil, demokratik sistemin sağlıklı işleyişin devam etmesi” dedi. Özilhan , TÜSİAD’ın doğrularından şaşmayacağını ve her fırsatta doğruları dile getirmeye çalışacaklarını şu sözlerle ifade etti “Bildiğimizi, inandığımızı her fırsatta yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz”.

Türkiye büyüdü, ancak verimlilik artmadı


TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ‘de ekonomi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu, Başkan Symes: “Fed’in kısa vadeli faizleri beklediği kadar hızlı artırmayacağının anlaşılması ve sermaye akımları Türkiye ekonomisinde ılımlı hava estirdi. Uzun vadeli riskler ve geçmişten gelen yapısal sorunlar devam ediyor. Türkiye büyüdü, ancak verimlilik artmadı. Yeni hükümetin reformlara aynı kararlılıkla devam etmesini umut ediyoruz” dedi.

Laiklik ilkesinden vazgeçmek toplumun dengesini bozacaktır

 Laikliğin vazgeçilmez olduğunun altını çizen Symes, “Laiklik ilkesinden vazgeçmek toplumun dengesini bozacak, ayrımcılığı artıracaktır. Tüm sorumlular laiklik konusuna sahip çıkmalı” dedi. Rusya ve Türkiye arasındaki son zamanlarda siyasi çalkantı hakkında da konuşan Symes:”Ankara ile Moskova arasındaki diyalogun yumuşamasından yanayız” şeklinde konuştu.

Kamudan haberlerin, gündem haberlerinin, Ekonomi haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. 

Kamupersoneli.net | Ankara