Ekonomi

Vergi Borcu Olanlar Dikkat Son Gün 30 Haziran! Süre Uzatımı Yok

Kamu kurumlarına olan bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 27 Mayıs tarihinde yürürlüğe girmişti. Kanun kapsamında SGK ve vergi borçlarını yapılandırmak isteyenler 30 Haziran tarihine kadar işlemlerini yapabilecekler. 

30 HAZİRAN SON GÜN

Kamu kurumlarına olan borçların yeniden yapılandırılması için yürürlüğe giren 7020 sayılı kanun kapsamında, vergi borcu bulunanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarını ve diğer kurumlara olan vergi borçlarını yeniden yapılandırarak ödeme yapabilecekler. Vergi borcu olanlar, yapılandırma kapsamında vergi borçlarını en geç 30 Haziran günü saat 00.00’a kadar vergi dairelerinde veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sayfasında yapabilecekler. 

Peki Vergi Yapılandırması Kanunu’ndan Kimler Yararlanabilecek?

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, ”Maliye Bakanlığına olan vergi borçları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gümrük vergisi borçları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğüne ait kredi borçları kanun kapsamında olacak. Maliye Bakanlığı açısından bakıldığında tüm vergiler, vergi cezaları, gecikme zamları ve faizleri yeniden yapılandırma kapsamında bulunacak. Trafik, askerlik, seçim, nüfus para cezaları, karayollarında usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları, öğrencilerin öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller de kanun kapsamında yapılandırılabilecek. SGK’ya olan prim borçları ve buna bağlı idari para cezaları da kanun kapsamında yapılandırılabilecek.” ifadelerini kullanmıştı. 

GECİKME FAİZLERİ SİLİNİYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal vergi borcu yapılandırması kapsamında vatandaşların yalnızca anaparayı ödeyeceklerini vurguladı ve konuya dair, ” Bugüne kadar birikmiş gecikme faizlerinin neredeyse tamamına yakınından kurtuluyor. Neredeyse ana parayı ödeyerek, borçlar kapanıyor.” dedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA