Ekonomi

Vergi Dilimi Düzenlemesi Şartıyla Memur Sen Zam Teklifini İmzalar

Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme maratonunda sona yaklaşıldı. Hükümet 2018 yılı için 3,5+3,5 ve 2019 yılı için 4+5 zam oranı teklif etti ve açıklanan rakamların son teklif olduğu ifade edildi.

Memur Sen de müzakere edilebilir buldu ve kısa zaman içinde memur zamlarının sonucu belli olacak.

Vergi Dilimi Düzenlemesi Şart

Çalışanların maaşlarının artmasını sağlayacak yani diğer bir ifadeyle vergi dilimi sebebiyle maaşlardan kesinti yapılmasının önüne geçildiği takdirde Memur Sen 3,5+3,5 / 4+5 teklifi kabul eder diye tahmin ediyoruz. Maaşlarda kesilen % 15 ve % 20 vergi dilimleriyle ilgili bir düzenleme yapıldığı takdirde tüm çalışanların maaşlarında bir iyileştirme olmuş olacaktır. Eğer vergi dilimi düzenlemesi olmayıp Hükümetin teklif ettiği zam oranı üzerinden bir anlaşma olursa Memur Sen’in ve memurların istemediği bir tablo olacaktır.

Değerlendirme: Kamupersoneli.net olarak maaş zamları kadar vergi dilimi düzenlemesinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Eğer bununla ilgili düzenleme yapılırsa memurlar için bir kazanç olacaktır. Bakalım açıklamaları bekleyip göreceğiz.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. kesinlikle vergi dilimi konusunda düzenleme yapılmalıdır bu gözardı edilmemelidir, zamanında verilen zamlar vergi dilimi nedeniyle geri alındı

  2. 1. Dilim bir defa 0 lanmalıdır 2.dilim %10 3. Dilim ve sonraki diğer dilimler 2 şer puan artırılmalıdır madem halkın partisi yöneten çalışan gariban yanında olmalıdır geçmiş düzenlenen dilimler bu ülkede kısır döngü oluş turdu dediğim şekilde bir matematik oyunu ile halka para basılmadan para verilmiş olacak buda harcama kalemlerini arttırıp ekonomimizi artıracaktır halk bu parayı harcayacagı için devlet bankada parası olandan almalıdır fabrika sahiplerinden almalıdır