Ekonomi

Yabancı Çalışanlara Süresiz Çalışma İzni ve Turkuaz Kart Verilecek

Yabancıların Türkiye’de çalışmasına düzenleme getiren tasarı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edildi. Yabancı Çalışana ‘turkuaz Kart’ verilecek.  Türkiye’deki yabancıların kayıt dışı istihdamının önlenmesi  , ülke içerisindeki yerli ve yabancı işgücünden de yararlanılmasını öngören “Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı”TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’ndan kabul gördü.

Hükümet tarafından geçen hafta cuma günü yatırım ortamının iyileştirilmesi ile Türkiye’deki nitelikli yabancıların çalışmasının önündeki engelleri kaldıran tasarı TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edilerek, TBMM Genel Kurul gündemine giren tasarı uluslararası işgücü alanındaki hak ve yükümlülüklerde düzenleme yapmayı öngörüyor.

8 Sene Çalışan ve Uzun Dönem İkamet İzni Olana Süresiz Çalışma İzni Geliyor
 

 Tasarı meclisten geçerse ülkemizde uzun dönem ikamet izni ya da en az sekiz sene çalışma iznine sahip olan yabancı uyruklu kişiler, süresiz çalışma izni için başvuruda bulunabilecek.  

Başvurusu Kabul Edilenlere Turkuaz Kart Verilecek

Tasarıyla birlikte uluslararası işgücü politikası çerçevesinde, eğitim düzeyi, mesleki deneyimi ve bilgisi, bilim ve teknoloji konlarındaki katkılar ile birlikte, Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu önerileri ve Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre başvuru yapan ve ilgili başvuruları kabul gören yabancı uyruklu kişilere “Turkuaz Kart verilecek”  İlk 3 sene geçiş süresi olma şartıyla verilecek olan Turkuaz kartın sahibi süresiz çalışma izninin sağladığı tüm haklardan faydalanacak.