Ekonomi

Yapı Kredi, Bankacılık ve Sigortacılık Programı Başvuruları Devam Ediyor

Yapı Kredi ve MEF Üniversitesi iş birliğiyle geçen yıl başlatılan Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı, bu yıl da geleceğin bankacılarını ve finans uzmanlarını yetiştirmeyi sürdürüyor.


Banka açıklamasına göre, Yapı Kredi’nin MEF Üniversitesi ortaklığında bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiği Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı’nın ikinci senesinde başvurular devam ediyor. Geleceğin bankacılarının ve finans uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen eğitim programında bu yıl 50 kişilik kontenjan bulunuyor.

İlk senesinde 50 kişilik kontenjanı tamamen dolan ve öğrencilerin yüzde 100 bursla okuduğu Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı ilk mezunlarını önümüzdeki sene verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi İnsan Kaynakları ve Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökmen Uçar, şunları kaydetti:

“Özel gelişim programı, burs ve iş imkanlarını bir arada sunan 2 yıllık Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı, finans sektöründe bir bankanın gerçekleştirdiği ilk ve en kapsamlı program olma özelliği taşıyor. İş dünyası ve akademik hayat arasında köprü kuran program bu anlamda da bir ilk. Yapı Kredi olarak finans sektörüne değer yaratmak adına en büyük yatırımın insan kaynağına yapılması gerektiği vizyonuyla hareket ediyoruz. Geçtiğimiz sene başlattığımız Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı ile amacımız bankacılık ürün ve hizmetlerini iyi bilen, müşteri ile ilişkileri yönetme konusunda bilgi sahibi ve temel bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilecek düzeyde yetkin bireyler yetiştirmek.

Program, ilk senesinde büyük ilgi gördü ve kontenjanı tamamen doldu. Sektörün öncü ve köklü kurumlarından Yapı Kredi olarak sürekli öğrenen ve öğreten bir kurum olma özelliği taşıyoruz. Programın içeriğindeki piyasa uygulamalarına yönelik dersler de Yapı Kredi’nin konularında deneyimli iç eğitmenleri tarafından veriliyor. Bu program ile sektörün en donanımlı bankacılarını yetiştirme ve bünyesinde bulundurma geleneğimizi de sürdürüyoruz.”

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de “Finans sektöründe öncü ve köklü bir kurum olan Yapı Kredi ile başlattığımız bu programın ilk senesini son derece verimli bir şekilde geçirdik. Bu sene de program için 50 kişilik kontenjanımız bulunuyor. Tüm öğrencilerimiz geçen sene olduğu gibi programı yine yüzde 100 burs imkanıyla tamamlayacak” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | AA