Ekonomi

Yaşlı ve Engelli Yakınlarına Bin TL Evde Bakım Ücreti !

Yaşlı ve engelli olduğu için bakıma muhtaç olan yakınlarına bakanlara, devlet her ay evde bakım ödemesi yapıyor. Aylık ödenen tutara 2017 yılında %8 zam yapılacak ve ödenen tutar 1.000 TL olacak. 

Evde bakım ödeneği şu anda 924 TL olarak ödeniyor. Posta’nın haberine göre, 2017 yılında evde bakım ödeneğine zam yapılacak. 500 bin kişinin faydalandığı evde bakım ödeneği kapsamında bu zamana kadar 4 milyar TL civarında ödeme yapıldı. 

Evde Bakım Aylığı İçin Gereken Şartlar Neler?

Birçok engelli ve yaşlı yakınının habersiz olduğu evde bakım aylığından faydalanmak için bazı şartlar gerekiyor. Engelli ve yaşlı aylığından faydalanmak için %50 engelli raporu olması gerekiyor. Raporda yer alan ağır engelli kısmının da işaretli olması gerekiyor. 

Yaşlı ve engelli yakınlarının bu aylıktan faydalanması için bir diğer şart da kişi başına düşen gelirin 606.95 TL’den az olması. Devletin ödediği bu aylıktan engelli veya yaşlı yakınına bakan kişiler faydalanabiliyor.

Evde Bakım Aylığı Alanlara SGK’dan Emeklilik

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), evde bakım aylığı alan kişilerin, düşük sigortalı primlerle emekli olmaları için de bir çalışma yürütüyor. Emekli olmayla ilgili düzenlemenin 2017 yılında uygulamaya konulması bekleniyor. 

Evde bakım aylığını, engelli ya da yaşlı kişinin eşi, çocukları, birinci derece yakınları da alabiliyor. İstenen şartlara sahip olanlar en fazla 2 engelli ya da yaşlıya bakabilir. Her engelli için ayrı ayrı evde bakım aylığı alınabilir. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Evde bakım parası alan kişilere sigorta ne zaman yapılacak