Ekonomi

Yoğun ilgi: 5000 TL Devlet Destekli Çeyiz Hesabına Başvurular Alınmaya Devam Ediyor!

Yuva kurmak isteyen genç çiftlerin, bu önemli ve son derece ekonomik güç gerektiren adımda yanlarında olmak amacıyla geliştirilen bir proje bulunuyor. Çeyiz hesabı olarak adlandırılan bu projede, devlet; yeni evlenecek çiftlere maddi yardımda bulunuyor.

Adı üstünde ” Çeyiz hesabı ” olarak adlandırılan bu sistemde, çiftler aylık olarak belirli miktarlarda bankaya para yatırıyorlar. Yatırdıkları bu para miktarlarına bağlı olarak da hükümet, onlara katkı sağlıyor. Her ay düzenli ve belirtilen tutarlar arasındaki ödemeyi yapan gençler, bu sayede hükümetin çeyiz hesabına desteğini de alıyorlar. 

Uygulanmakta olan çeyiz hesabı projesinde, vatandaşlar bankaya yatırdıkları ve biriktirdikleri bu paraya devletten % 20 e varan bir destek alma imkanına sahip oluyorlar. Ayrıca kuracakları yuva için de para biriktirmiş oluyorlar. Her ay belirli miktarlarda belirtilmiş olan tutarları ödeyen çiftler, ödediklerine ek olarak devletin desteğini de almış oluyorlar.

Çeyiz hesabına başvurular nerelerden yapılıyor?

Yuva kuracak çiftler çeyiz hesabına başvuruları, bankalar aracılığıyla yapabiliyorlar. Bankalardan yapılan başvurularda, ödeme yapacak olan gençler periyotlarını 3 aylık ve ayda bir olmak üzere de düzenleme imkanına sahip oluyorlar.

Kamupersoneli.net | ANKARA