Ekonomi

YÖK ve THY Anlaştı

Yükseköğretim Kurulu ve Türk Havayolları(THY)  arasında öğrencilerin işlemlerini hızlandıracak anlaşma sağlandı. Buna göre öğrenciler Türk Hava Yollarından alacakları biletlerde %202lik indirimden faydalanmak için öğrenci belgesi göstermeyecek.

Öğrencilerin işlemlerini ve bilet alımı esnasındaki aksaklıkları ortadan kaldırmak amacıyla Yükseköğretim Kurulu ve Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokole göre iki kurumun veri tabanlarındaki kayıtlı öğrenciler anlık olarak kontrol edilebilecek ve doğrulama sitemi sayesinde işlemler hızlanacak. İmzalanan anlaşmanın sayesinde öğrenciler Türk Hava Yolları’ndan bilet alımlarında %25 ‘lik indirimden faydalanabilmek için belge ibraz etmek durumunda kalmayacak.

Bazı basın mensuplarının Yükseköğretim Kurulu yetkililerinden aldıkları bilgiye göre Türk Hava Yolları Üniversite kaydı bulunan öğrencilere ( 24 yaşını geçmemek kaydıyla) uçak bileti satışlarında satış bedeli üzerinden %25’lik bir indirim fırsatı sunuyordu. Türk Hava Yolları yetkililerinin bazı basın mensuplarına verdikleri bilgi doğrultusunda 2014 yılında 500 binden daha fazla öğrenci bu %25 ‘lik öğrenci indiriminden faydalanmıştı.

Türk Hava Yolları(THY) ve Yükseköğretim Kurulu(YÖK) arasında imzalanan bu anlaşma bazı öğrencileri yine de mutlu edemedi.Sosyal medya sitelerinde Türk Hava Yolları (THY) uçak tarifelerinde fiyatların çok yüksek olduğu ve indirimlere rağmen bazı firmaların hala altında kalması eleştiriliyor. Bir çok firmanın uçuş yaptıkları yerin sınırlı olması öğrencileri piyasada tekel konumunda olan THY‘den bilet almaya yöneltiyor ve öğrencilerin zaten kısıtlı olan bütçelerinden büyük bir kısmını memleketlerine ailelerini görmek için giderken aldıkları biletlere harcadıkları söyleniyor.

Kamupersoneli.net