Ekonomi

Yüzbinlerce Emekliye 13 Bin TL İkramiye Müjdesi

 Takvim Gazetesinin haberine göre, 408 bin civarındaki memur emeklisi ekstra ikramiyelerin ödenmesini öngören tasarının yasalaşması için gün sayıyor. Kamuda 30 senenin üzerinde hizmeti bulunan emekliler için toplu ödeme yolda. Sayısı 408 bin olarak açıklanan memur emeklileri için toplamda 2 milyar liraya yakın ödeme yapılacak. 30 seneden fazla hizmet süresi olmasına rağmen, 30 tam hizmet yılı üzerinden emekli ikramiyesi alan emeklilere, 30 yılın üzerinde her tam hizmet yılı için esktradan ikramiye ödenecek. Emeklilerin yüzünü güldürecek kanun tasarısı mecliste , tasarının yasalaşması ile birlikte yüzbinlerce emekli ve ailelerin yüzü gülecek. Çünkü ikramiye tutarı 12 -13 bin liraya kadar yükselebiliyor. 

Memurların ne zaman emekli olduğu, derece , kademe , makam ya da görev tazminatı olup olmadığına bakılacak ve ödenecek ikramiye tutarları bu konular göz önüne alınarak değişiklik gösterebilecek. Memur emeklisinin hizmet yılı 30 yılın üzerindeyse ve emeklilik tarihi 7 Ocak 2015 tarihine ne kadar yakınsa ikramiye farkının da o kadar yüksek olması öngörülüyor. Emeklilere verilecek ikramiye tutarı , memur emeklisinin emeklilik tarihine kadar geçerli olan gösterge katsayısı göz önüne alınarak hesaplanacak ve faiz işletilmeyecek. Memur-Sen tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda memur emeklisi vatandaşın 40 yıl çalışması ve tavandan emekli olması halinde ekstra ikramiye tutarı 12-13 bin TL civarında olacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. neden emeklı ye zam varda dul ve yetıme yok .1 anne baba vefat etıs ve babadan veya anne emeklısınden dul ve yetım maası alandan neden zam alamıyor .bu ayrıcalık ortadan kalkmalı 1 azda devletımız dul ve yetımı dusunsun ..

  2. Anneemin 29 yıl 6ay memuriyet annem yararlanıyormu acaba.

  3. millet 30 40 yıl çalışıyor bunlar yüzünden kaç bin genç açıkta kalıyor bu adamlar kaç bin kişinin hakkına giriyor bunu düşünmüyorsunuz da geç emekli olana ikramiye veriyorsunuz !!!

  4. merhaba babam 2009da vefat etti ptt emeklisiydi ben maaş alamıyorum alıyordum kesildi annem 1.300 maaş alıyor yaşım 36 askerlik yaptım babamın 28 -29 sene hizmeti var evim kira ne yapmam lazım