Ekonomi

Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko  Birleşiyor Mu?

Vatandaşın ve araç sahiplerinin en çok mağdur olduğu konuların başında Zorunlu Trafik Sigortasındaki fahiş artış geliyor. Peki Zorunlu Trafik Sigortası ile kasko birleşecek mi?

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada zorunlu trafik sigortasındaki azami artışın geri çekilmeyeceği sadece fiyatların bir kaç yıllığına sabitlenmesinin düşünüldüğü dile getirilmişti. Hazine Müsteşarlığı ve hükümet tarafından yapılan açıklama araç sahipleri arasında hayal kırıklığına neden olmuştu. Çünkü geçtiğimiz yıl 400- 500 Liraya yaptırılan bir zorunlu trafik sigortası bu yıl 2 bin 2 bin 500 Liraya kadar çıkabiliyor. Bu durum da hem araç sahiplerini hem de vatandaşı isyan noktasına getirdi.

Yapılan bu zam nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyon araç zorunlu trafik sigortasını yaptırmadan trafikte yol almaya devam ediyor.

Zorunlu araç sigortası konusundaki çıkmaz bu şekilde devam ederken beklenen açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan geledi. Bakan Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ( TBMM) yaptığı bir konuşmada tepkilere neden olan yüksek trafik sigortası primlerine yönelik çalışma ile ilgili bilgi verdi. Yıldırım, yeni bir sigorta sisteminin devreye alınmasının planlandığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde konuşan Yıldırım, zorunlu trafik sigortası ile kaskonun aynı çatı altında toplanmasının düşünüldüğünü söyledi. Bunun yanında hazine müsteşarlığı da konunun takipçisi olacak.

Sigorta şirketleri tarafından uygulanan fiyatlar sürekli olarak kontrol edilecek.

Vatandaş ise Bakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarını olumlu karşıladı. Zorunlu trafik sigortasının yarattığı olumsuz koşulların bir an önce çözüme kavuşturulması bekleniyor.
 
 

Bir Yorum