Ekonomi

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Sistem !

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada 12 Nisan’dan itibaren araç grubu, basamak ve il grupları bazında zorunlu trafik sigortalarına ilişkin azami primlerin belirlendiğini ve uygulamayla trafik sigortası primlerinin makul seviyelere çekildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Riskli Sigortalılar Havuzu'” oluşturacaklarını bildirdi. Bu havuz, pirim ve hasar tutarlarını tüm şirkete dağıtacak. Mehmet Şimşek bu havuz ile ilgili : “Bu modelde şirketler, kapsamdaki sigorta grupları için yani 1. ve 2. basamak dediğimiz kötü sürücüler veya taksi, minibüs, otobüs gibi sürekli trafikte olan araçlara yönelik kesilen poliçelerden aldıkları primleri merkezi bir havuzda toplayacak. Hasar ödemeleri de belli kurallar dahilinde bu havuzdan karşılanacak ancak hasar sürecini her şirket kendisi yürütecek. Şirketler havuz modelinde prime ve hasar tutarına belli kurallar dahilinde iştirak edecek. Bu iştirakte şirketlerin son 3 yıldaki pazar payları yüzde 50 oranında dikkate alınacak, kalan yüzde 50 ise şirketler arasında eşit dağıtılacak. Ayrıca, şirketler devrettikleri primden belli bir payı, giderler için komisyon olarak alacak. Biz modelde bu oranı yüzde 5 olarak belirledik” dedi.

12 Nisan’da Başlıyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek , bu sistemi Türkiye Motorlu Taşıtlar Bürosu’nun yöneteceğini ve büronun işlemlerinin de Hazine Müsteşarlığı’nın takip edilerek denetleneceğini bildirdi.Tavan fiyat uygulamasının başlangıç tarihi olan 12 Nisan’dan itibaren gerçekleştirileceğini söyleyen Mehmet Şimşek, “Havuz modeli sayesinde, riskli gruplar için poliçe düzenleyememekten şikayet eden acentelerin de işleyişinin normale dönmesi bekliyoruz. Azami fiyat ve havuz modeli kapsamındaki düzenlemeleri ihlal eden sigorta şirketlerine gerekli yaptırımları uygulayacağız. Müsteşarlığımızca trafik sigortası genel şartıyla ilgili çalışmalar tamamlandı, sektörün nihai görüş ve değerlendirmelerini iletmesini bekliyoruz. Bu kapsamda, sektör temsilcileri tarafından düzenleneceği belirtilen geniş kapsamlı çalışmayı da destekleyeceğiz” bilgisini verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA