Ekpss

2016 EKPSS Sonucu ile Yerleştirme ve Kura ile Yerleştirme ve Tercih İşlemleri Hakkında Bilgiler

EKPSS Sonuçlarına Göre Yerleştirme İşlemleri

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuçlarına göre yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılarak uygun kadrolara yerleştiriliyor. Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, mezun olunan eğitim kurumu, cinsiyet gibi nitelikler arasındaki tutarlılık elektronik ortamda analiz edilir.Bunlardan birinde dahi tutarsızlık tespit edildiğinde tercih iptal edilir.  

EKPSS Kura ile Yerleştirme

Kura çekimi ile yapılan yerleştirmelerde , İlköğretim/ortaokul düzeyuinde kuraya başvuran adaylar arasında kura çekimi yapılır ve tercihlere göre yerleştirme işlemleri yapılır. Kura yerleştirmeleri yapılırken, söz konusu yerleştirme için açık olan kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilmektedir. Bunlardaki tutarsızlık bulunursa tercih iptal edilir.

Adayların Tercih Yapabilmesi için Genel Şartlar Nelerdir?

EKPSS tercihlerini yapabilmek için adayların T.C. Vatandaşı olması, Kamu haklarından mahrum olmaması, 18 yaşını tamamlamış olması, suç işlememiş olması, 657 DMK’nın 48’inci maddesinin 6’ıncı fıkrasında belirtilen askerlik şartlarını taşıyor olması, en az %40 engelli raporuna sahip olması, Çalışabilir ruh ve beden halinde olması, tercih edilecek kadrolar için talep edilen atanma şartlarını taşıyor olması gibi şartlar aranır.

EKPSS hakkındaki her türlü gelişmeyi kamu haberciliğinin lideri konumundaki kamupersoneli.net adresinden takip edin. 

Kamupersoneli.net | Ankara