Ekpss

2016 EKPSS Tercih Sonuçları Halen Açıklanmadı

Engelli memur adayları artık tercih sonuçlarını bekliyor. ÖSYM 25 Temmuz 2016 sabahı, 22 Temmuz 2016 günü son olan EKPSS tercihlerini, 29 Temmuz 2016’ya uzattığını açıklamıştı.

Şimdi EKPSS tercih sonuçlarının açıklanması için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM konu ile ilgili kesin bir açıklama yapmadı ve sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz netlik kazanmadı.


Geçtiğimiz günlerde,Başbakan Binali Yıldırım, engelli adaylara bir açıklamada bulunmuştu. O açıklamada: “Onlara müjde var. Tabiki engellileri bu işte ihmal edecek değiliz. Engellilere de gerekli kontenjanı vereceğiz, rahat olsunlar. Engelliler her zaman toplumun en fazla üretken en fazla yaratıcı kesimleri” dedi.

Adaylar Yerleştirme Sonuçlarına Nasıl Ulaşacaklar?

Adaylar,yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden öğrenebilecekler.Sonuçlar,adaylara veya kurumlara gönderilmeyecektir.Bir kuruma yerleşen adaylar,direk yerleştikleri kurumla irtibata geçecek ve gerekli belgeleri o kurumdan öğrenecekler.

Peki EKPSS Yerleştirmeleri Nasıl Olacak?

Yerleştirme yapılırken,başvuran adayın yaşı,öğrenim düzeyi,cinsiyeti,mezun olduğu program ile başvurduğu kadronun aradığı nitelikler karşılaştırılacak, en ufak bir tutarsızlık olduğunda başvuru iptal edilecektir.

Adaylar, puanlarına ve tercih sıralarına göre yerleştirilecektir.Aynı puanı alan adaylarda, diplomada yazan mezuniyet tarihi daha önce olan adaya öncelik verilecektir,bunun da aynı olması durumunda yaş kriterine göre olacaktır yerleştirme.

Tercih sonuçlarının osym.gov.tr adresinden en kısa zamanda açıklanması bekleniyor. Takipte kalın.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Arkadaşlar acele etmeyelim
    Geç olsun güç olmasın
    Hakkımızda hayırlısı nasibimizde varsa bi yer illa ki çıkar

  2. yeter artık ne zaman açıklanacak bu tercih sonuçları kesin bir tarih verselerde ona göre bekleseydik 12 günü geçti hala niye açıklama yapılmıyor bir bilgi bile vermiyorlar