Ekpss

EKPSS'de 'süre' engelli memur adayları isyan ettirdi

 EKPSS’DE 60 SORUYA 60 DAKİKA!

 Bilindiği üzere engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında engelli kadrosunda istihdam edilebilmeleri Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmelerine ve buradan alacakları puanlarla tercihte bulunarak atanabilmelerine bağlıdır. Bu kapsamda 2016 EKPSS dün (27 Nisan 2016) tüm Türkiye genelinde saat 10:00’da yapıldı.

Sınavda 60 soru sorulur iken kimi engelli vatandaşlarımıza verilen 60 dakika ise bir takım sorunlara yol açtı. Özellikle genel engelli statüsünde giren birçok engelli vatandaş 1 soruya 1 dakikalık sürenin vermesinden şikâyetçi olurken Genel Yetenek kategorisinde yer alan Türkçe sorularının paragraflarının uzunluğu ise verilen süre ile orantılı olması sebebi ile şikâyet edilen bir diğer husustu.

 Engelli memur adayları, 1 sorunun cevaplanması için verilen 1 dakikanın yetersizliğinden söz ederken “bizler engelliyiz, özellikle Genel Yetenek kategorisinde yer alan Türkçe sorulardaki paragrafların çok uzun olması mevcut engellerimize yeni bir engel daha çıkarmakta. 1 soruya verilen cevap süresi ise sadece 1 dakika, engellerimizden dolayı bir soruyu en az 2 kez okumamız gerekmekte ve birçok kişi Genel Kültür bölümüne geçerken kalan süresi ise ya 15 ya da 20 dakika ve bu süre de de bütün sorulara değil çözmek okumak bile imkânsız hale geliyor” diye sitemlerini dile getirirken bu durumun gerek ÖSYM gerek ise diğer yetkili merciiler tarafından tekrardan değerlendirilmesini, en azından bundan sonra yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavında verilen 60 dakikalık sürenin en az 90 dakikaya çıkartılmasını talep ettirler.

KamuPersoneli.Net olarak engelli vatandaşlarımız için yürürlükte olan pozitif ayrımcılığın tam anlamıyla kullanılmasını ve herhangi bir mağduriyetlere sebebiyet verilmemesi adına düzenlemelerin en kısa sürede yapılmasını talep etmekteyiz.

Bir Yorum

  1. Soruları düşünmeden okuduk bile yinede yetişemedik cevap vermeye insaf yav en az 20 dakika daha uzatilmasi gerek surenin yada 30 dakka uzatilarak 90 dakika olmasi gerek