Ekpss

Engelli memur adayları, branş bazında sıralamalarını öğrenmek istiyor

 EKPSS 2016/1 ‘DE TERCİH İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR.

Engelli memur adaylarının kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak istihdam edilebilmelerine dair işlemler 24 Nisan 2016 tarihinde yapılan 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile başladı. Engelli memur adayları şu sıralar ise bu sınav ile almış oldukları puanlarına göre tercih işlemlerini yapmaktadırlar.

13 – 22 Temmuz 2016 tarihleri arasında alınacak olan tercihler de adaylar bir yandan tercihlerine devam ederken bir yandan da akıllarında “ÖSYM branş sıralamasını neden yayımlamıyor” sorusu yer alıyor. Geçtiğimiz dönemlerde gerek KPSS de gerek ise EKPSS de ÖSYM tarafından açıklanan branş sıralaması adayların aynı branşta yarıştıkları kişi sayısını ve bu sayı içerisindeki yerini görmeleri açısından bir avantaj oluştururken, bu tercihlerde bu sıralamalarını ÖSYM tarafından açıklanmaması adayları yine bir bilinmezliğe itmektedir.

Bir adayın aynı sınavda aynı branştaki kişi sayısını ve sıralamasını öğrenme hakkı kadar doğal bir hak olmadığını düşünen engelli memur adayları, son tercih tarihi olan 22 Temmuz 2016 tarihinden önce branş bazında sıralamanın açıklanmasını talep etmektedir.

ÖSYM bu talepler karşısında sessizliğini korurken, adaylar bu sessizlik içerisinde tercih yapmakta belki de hayatlarını değiştirecek bu tercihler de bir takım yanlışlıklara sebebiyet verilmesinin üzüntüsünü yaşamaktadırlar.

Kamupersoneli.Net olarak ÖSYM’ ye sesleniyor ve EKPSS 2016/1 EKPSS tercih işlemleri bitmeden branş bazında sıralamasının yayımlanmasını talep ediyoruz.