Ekpss

Engelli memur adayları, ÖSYM'den EKPSS verilerini bekliyor

 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) geçtiğimiz Pazar günü saat 10:00’da tüm Türkiye genelinde yapıldı. Engelli memur adayları kamu kurum ve kuruluşlarında engelli statüsünde görev yapabilmek için ter dökerken, sınav sonrası adayların akıllarında ise birkaç önemli soru oldu. Bu sorulardan bir tanesi de 2016 EKPSS verileri.
Adaylar 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına toplam kaç kişinin girdiğini, eğitim düzeyime göre bu dağılımın nasıl olduğunu merak ederken KamuPersoneli.Net olarak ÖSYM arşivlerinin araştırılması neticesinde bazı önemli kritik bilgilere sahip olduk. 

KamuPersoneli.Net editörlerimizce yapılan araştırma neticesinde ilk kez 29 Nisan 2012 tarihinde yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavına (ÖMSS) 60.375 adayın başvurduğu, bunların içerisinde 9.960 adayın görme engelli, 7.497 adayın işitme, 3.015 adayın zihinsel, 39.903 adayın ise genel engelli grubunda yer aldığı bilgisi edinilmiştir. Ayrıca bu sınava başvuranlar adayların 48.156’sının ortaöğretim, 7.047’ünün ön lisans, 5.145’inin ise lisans düzeyinde olduğu da yapılan araştırmalar sonucunda edinilen bir diğer bilgidir.

Bu bilgiler sınavın olduğu gün (29 Nisan 2012) ÖSYM tarafından adaylar ile paylaşılmış olup, ÖSYM’nin yapmış olduğu bu açıklama sınava giren tüm engelli memur adaylarınca takdirle karşılanmıştır. Kaldı ki sınav ile aynı tarihte bu tarz bir açıklamanın yapılması adaylar gözünde ÖSYM’nin şeffaf ve erişilebilirliğini hissettirmişti.

2014 yılında ise 2012 yılında yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı’nın ismi Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak değiştirilmiş olup, bu sınava başvuran engelli memur sayısı, hangi eğitim düzeyince ve hangi engel grubundan kaç kişinin sınava girdiğine dair ÖSYM tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Şimdi ki süreç ise 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı. Engelli memur adayları tıpkı 2012 yılında yapılan ve o zaman ki ismi Özürlü Memur Seçme Sınavı olan sınav gibi 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ait istatistiksel verilerin ÖSYM tarafından bir an önce açıklanmasını istemektedirler. 

KamuPersoneli.Net olarak da ÖSYM yetkililerine, ilk yıl Merkeziniz tarafından yapılan ve tüm engelli memur adaylarınca takdirle karşılanan şeffaflık anlayışı içerisindeki sayısal verileri açıklama politikasını devam ettirme yönünde çağrıda bulunuyor ve 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına giren engelli memur adaylarının gerek engel bilgilerini gerek ise eğitim bilgilerinin yer aldığı sayısal verileri açıklamasını bir an önce istiyoruz.
 

Bir Yorum

  1. yayınlayın e kpss sınav sorularını yaa yeterrrrrrrrrrrrrrr

  2. en ezında bi soruların cevabını yayınlasalar. hatırlayan varsa yazın

  3. Yayınlayamazlar. Neden daha durun bakalım ilk önce bir milletvekili tanıdıklarınından oluşan bir kısım bir yerleri ayarlansın. Ondan sonra size sıra gelir. Sınav puanı olarak demiyorum. Yani alınacak personel şartlarını kendi tanıdıklarını tarif eder gibi tanımlasından ondan sonra zaten boş kalan yerlere saf temiz ve puanı yüksek olanları yerleştirirler. Merak etmeyin az kalmıştır. Şartların tamamlamasına ondan sonrada ÖSYM soruları yayınlar ve 18 mayısta da cevapları verirler. Siz hiç merak etmeyiniz. Su akar yolunu bulur. İstedikleri kadar bizim her şeyimiz temiz desinler. Biz şahsen inanmıyoruz. O zaman neden elinizdeki verileri halkla paylaşmıyorsunuz. Sizin şeffaf olmadığınız elinizdeki verilerden belli. Yani istediğiniz gibi at oynatabilirsiniz. Burada istediğiniz şekil oynatınız. Bu işlerin Ahiret kısmı da var orada da oynatın atınızı da görelim.

  4. sonuç acıklandıktan sonra soruları değerlendirsek bir heyecan .keşke şimdi acıklasalarda iki heyecan yaşasak