Ekpss

Engelli öğretmen adayları taleplerini, engelli vekil Karaburun'a ilettiler

 ENGELLİ VEKİL GÖNÜLLERİ KAZANIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun engelli vatandaşlarımızın soru ve sorunları ile yakından ilgilenip bire bir çözüm üretmek için harekete geçen kişiler arasında ilk sıralarda yer almakta. Başta engelli vatandaşlarımızın istihdam sorunu olmak üzere bir çok konuda rahatlıkla kendisi ile iletişim kurabilen engelli vatandaşlarımız bu sorunları bire bir konuşmaktan, ifade etmekten oldukça memnunlar.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ADAYLARI TALEPLERİNİ İLETTİLER

Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile görüşen Karaburun, engelli öğretmen atamalarına dair engelli öğretmen adaylarına müjde vermiş ve bu atamaların engelli memur atamalarından önce yapılacağını duyurmuştu. Bu kez konu hakkında detayların yer aldığı tarih ve kontenjan sayısını konuşmak isteyen engelli öğretmen adayları Karaburun’un kapısını çaldı.

Ankara’da engelli öğretmen adaylarını kabul eden Karaburun bu durumu sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamalar ile tüm engelli vatandaşlarımıza duyurdu. Açıklamalarda engelli öğretmen adaylarının kendisini ziyarete geldiğini ifade eden Karaburun bu ziyarette taleplerin iletildiğini belirterek engelli öğretmen adaylarına teşekkür etti.

 

Görüşmeye ait detaylar geldiği vakit bilgiler haberimize eklenecek olup, engelli öğretmen adaylarımıza bu azimlerinden dolayı tebrik ediyoruz.
 

Güncelleme 01.06.2016 – 21:11

Engelli öğretmen adaylarının bugünkü Ankara çıkartması ile ilgili yapmış olduğu çalışmaların detayları da belli oldu. Edinilen bilgilere göre engelli öğretmen adaylarının Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ile bugün yaptığı görüşmelerin çok olumlu bir havada içerisinde geçtiği, temel taleplerinden birisi olan engelli öğretmen atamalarının engelli memur atamalarından önce yapılması hususunda bulunduğumuz ay içerisinde (haziran) bir açıklamanın yapılacağı ve kesinlikle engelli memur alımlarından önce engelli öğretmen alımlarının yapılacağı bilgisi alınmıştır.

Böylelikle gerek lisans mezunu engelli memur adaylarının gerek ise engelli öğretmen adaylarının kafalarında “acaba hangi atama önce olacak?” sorusunun yanıtı da bulunmuş oldu..

Ayrıca engelli öğretmen adayları gün içerisinde Milli Eğitim Bakanı Atama Dairesi Başkanı Bekir Erdoğan ile de bir görüşmenin yapıldığı, kendisine ilk atama için 1200 atanmayı bekleyen engelli öğretmen adayının söylendiği, kendisinin de konu hakkında bilgisi olduğu ve konuyu yakından takip ettiği, net sayı vermekten kaçındığı ancak mümkün mertebede talep edilen sayıya yakın ve herhangi bir mağduriyet yaşanmamasını ifade ettiği öğrenildi.

Adayların günün son görüşmesini ise Adalet ve Kalkınma Partisi Siirt Milletvekili Yasin Akbay ile yaptığı, aynı taleplerin kendisine iletildiği, Akbay’ın konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmaması nedeni ile konuyu hızlı bir şekilde araştırıp Bakan beye ileteceği sözünün alındığı gelen bilgiler arasındadır.