Emniyet Personeli

EGM'den Özel Harekat Sonuçları Açıklaması

Polis Meslek Eğitim Merkezleri için 10 bin özel harekat polisi alımına dair sınav sonuçları uzun zamandır bekleniyordu.

19.Dönem POMEM 10 bin erkek özel harekat polisi alımına dair sonuçlar, 11 Mayıs 2017’de tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinde açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına T.C. kimlik numaralarıyla erişim sağlayabilecekler.

Emniyet Genel Müdürlüğü, PÖH sınav sonuçlarının açıklanmasına dair bir açıklama yaptı. Başvuru sonuçlarına göre, asıl olarak başarılı olan adaylar, 1 Haziran 2017 mesai bitimine kadar, planlamalarının yapıldığı POMEM’lerde hazır olacaklar.

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklaması şöyle:

” Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) özel harekat polisi olarak yetiştirilmek üzere 10 bin erkek öğrenci adayı için yapılan sınav sonuçları açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, özel harekat polisi olarak yetiştirilmek üzere 10 bin erkek öğrenci adayı alımı için yapılan ve 285 bin gencimizin başvurduğu sınav sonuçlarını açıkladı.

Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. POMEM’lerde eğitime alınacak adayların sayısına göre sınavda başarılı olan 10 bin asıl aday belirlendi.

Asıl kazanan adayların POMEM’lere geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği POMEM öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine puan sırasına göre yedek adaylar çağırılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve e devlet şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

Bu açıklama, Polis Akademisi Başkanlığı POMEM Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri uyarınca tebliğ niteliğinde olup sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacak.

Asıl olarak başarılı olan adaylar, en geç 1 Haziran 2017 günü saat 17:00’a kadar planlandıkları POMEM’lerde hazır bulunacaklar.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Peki askeri öğrencilerin neden başarısız sayıldığını neden açıklamadılar bu kadar adaletsizlikle daha ne kadar yorulacağız bari onu söylesinler 10 ay oldu mesleğimizi aldılar arkadaşlarımız hala tutuklu neden adaletin yerini bulmasına engel olunuyor bizim suçumuz neydi devlet vatan aşkıyla yanmakmi bizim suçumuz bunlarida açıkladılar

  2. 7 ay bekledik bişey çıkmadı ama genede hayırlısı olsun vatan sağolsun