Emniyet Personeli

679 sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) 2687 personel ihraç edildi

 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) 2 bin 687 personel ihraç edildi. İşte EGM ihraç listesi ve detaylar. Akşam saatlerinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısıyla birlikte 679, 680 ve 681 sayılı KHK’larla çok sayıda kamu personeli görevden ihraç eidldi.

EGM’de ihraç edilen personel sayısı ise 2 bin 687 olarak açıklandı.

-Olağanüstü Hal (OHAL) kasamında çıkarılan 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çeşitli kamu kurumlarından çok sayıda kişi ihraç edildi. Emniyet ve Adalet Bakanlığı’ndan da toplamda 4386 kişi ihraç edildi.

-OHAL kapsamında yayımlanan 679 sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğünden 2’si 2. sınıf, 14’ü 3. sınıf, 37’si 4. sınıf emniyet müdürü, 108’i emniyet amiri, 47’si başkomiser, 202’si komiser, 562’si komiser yardımcısı, 91’i başpolis, bin 592’si polis, 7’si çarşı ve mahalle bekçisi ve 25’i sivil personel olmak üzere 2 bin 687 emniyet çalışanı meslekten ihraç edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden 2’si 2. sınıf, 14’ü 3. sınıf, 37’si 4. sınıf emniyet müdürü, 108’i emniyet amiri, 47’si başkomiser, 202’si komiser, 562’si komiser yardımcısı, 91’i başpolis, bin 592’si polis, 7’si çarşı ve mahalle bekçisi ve 25’i sivil personel olmak üzere 2 bin 687 emniyet çalışanı meslekten ihraç edildi.

POLİSE SANAL ORTAMDA ARAŞTIRMA YAPMA YETKİSİ VERİLDİ

680 Sayılı KHK ile polise, sanal ortamda işlenen suçlarda internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşma, sanal ortamda araştırma yapma yetkisi verildi.

Özel güvenlik görevlileri, silahlarını görev alanı dışına çıkaramayacak.

Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler ile özel güvenlik şirketlerinde, alarm izleme merkezlerinde ve özel güvenlik eğitimi verecek kurumlarda kurucu veya yönetici olarak çalışacaklar hakkında valilikçe güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara iltisakı veya irtibatı olduğu tespit edilen kişiler, özel güvenlik alanında faaliyet yürüten şirket veya birimlerde çalışamayacak.

ARAÇ TESCİL HİZMETLERİNE İLİŞKİN İŞ VE İŞLEMLER NOTERLİKLERE DEVREDİLEBİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen araç tescil hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler noterliklere devredilebilecek.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREV YAPAN PERSONEL YURT DIŞINDA GEÇİCİ OLARAK GÖREVLENDİRİLEBİLECEK

OHAL kapsamında çıkarılan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel (işçiler dahil), TBMM kararlarına dayanılarak Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görev yapmak üzere görevlendirilebilecek.

DAHA ÖNCE GÖREVDEN İLİŞİĞİ KESİLMİŞ GÜVENLİK KORUCULARI OPERASYONEL FAALİYETLER MAKSADIYLA TEKRAR GÖREVE ÇAĞRILABİLECEK

Valinin teklifi ve İçişleri Bakanının uygun görmesi halinde, daha önce ilgili maddeler çerçevesinde görevden ilişiği kesilmiş güvenlik korucuları operasyonel faaliyetler maksadıyla tekrar göreve çağrılabilecek.