Emniyet Personeli

Ankara'da Alışveriş Merkezlerinde Polisler Görev Yapacak

Alışveriş Merkezlerinin Güvenliği Emniyet Teşkilatı’na Emanet

Başkent Alışveriş merkezlerinde polislerler de görev alacak. Ankara Emniyet müdürlüğü güvenlik önlemlerini arttırmak amacıyla Alışveriş Merkezlerinde polisleri görevlendirmeye başladı. Edinilen bilgilere göre başkent ankara’da bulunan 36 alışveriş merkezi girişlerinde kontrol amaçlı güvenlik personelinin yanı sıra emniyet teşkilatına bağlı polislerde görev yapacak.

Şüphelenilen kişi yada kişilere anında müdahele edilebilecek. Özellikle dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarının önüne geçme maksadıyla görevlendirildiği öğrenilen polisler, akşamlar otoparklara bırakılan araçları kontrol edecek ve uzun süre boyunca park yerinden alınmayan araçları çektirebilecek.

Ankara’da Alışveriş merkezlerindeki güvenlikten sorumlu polisler, mesai bitiminde düzenli olarak emniyet teşkilatındaki amirlerine ve üstlerine denetimlerle alakalı bilgi verecek. Ankara emniyeti yetkilileri , vatandaşlardan son dönemlerde sosyal medyada bulunan provakasyonlara itibar etmeyip, kent güvenliği için polislerin ve güvenlik güçlerinin görevinin başında olduğunu bildirdi.

Güvenlik Alarmı 

Ankara’da son 5 ayda 3 terör saldırısı düzenlendi. Ankara tren garında yaşanan terör saldırısının hemen ardında  , yine ankara da askeri lojmanlara yönelik bir saldırı düzenlendi. Son olarak Ankara’da 13 Mart 2016 tarihinde saat 18:45 ‘de Ankara Kızılay AVM karşısında bulunan otobüs duraklarında bomba yüklü araç saldırısı gerçekleşmişti. Teröristlerin hain saldırısı sonucu olay yerinde 30 vatandaş hayatını kaybetmiş 7 kişi hastanelerde tüm müdahelelere rağmen kurtarılamamıştı. Olaydan henüz 6 gün geçmişti ki bu gün sabah saatlerinde İstanbul ‘un en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde kanlı bir eylem daha yapıldı. Alınan ilk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti. 36 kişi yaralandı. 6 kişinin durumu ağır olarak açıklandı.

Kamupersoneli.net