Emniyet Personeli

EGM 2015 – 9. Dönem Personel Alımı Başvuru Sonuçları

12 Nisan 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde bir duyuru yayımlandı. Duyuru da 2015 yılı 9. dönem kadrolu personel alımı başvuru sonuçlarının belli olduğu belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü 2015 yılı 9. dönem kadrolu personel alımlarını istatistik ve psikoloji kadrolarında gerçekleştiriyor. Bunun dışında Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yayımlanan duyuru da sözlü veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların en düşük KPSS puanları da belli oldu.  

 

Emniyet Genel Müdürlüğü 2015 yılı 9. dönem kadrolu personel alımında 30 adet psikolog ve 2 adet istatistikçi personel alımı gerçekleştiriyor. 30 adet psikolog alımı için öncelikle psikoloji lisans mezunu olmak ve 2014 KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranıyordu. 2 adet istatistikçi alımı içinse istatistik ve bilgisayar bölümü lisans mezunu olmak ve KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranmaktaydı.  

 

Kadrolu personel alımlarında 2014 yılında uygulanan KPSS P3 puan türü esas olarak alınıyor. Ayrıca sözlü ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan adayların atandıkları Emniyet Teşkilatında 3 yıl çalışmaları gerekiyor. Kadrolu personel alımına başvuru yapıp sözlü sınav ve uygulamalı sınavı geçen adayların yaptıkları tercihleri 3 yıl çalışma şartını göz önüne alarak yapmaları gerekiyor.