Emniyet Personeli

EGM Polis Alımına Mı Hazırlanıyor? Toplu Taşıma Araçlarında Güven Timi Uygulaması Ne Oldu?

Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Emniyet Müdürlüklerine bir genelge göndermişti. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilen genelgede, toplu taşıma araçlarında sivil trafik polislerinin denetleme yapması belirtilmişti. 

Alınan bilgilere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ölümlü trafik kazalarının oranlarının azaltılması yönünde bulunan talimatları doğrultusunda çalışmalarına hız veren Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte sivil polislere habersiz denetleme yapılmasıyla alakalı olan genelgeyi 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdi.

GÖNDERİLEN GENELGE

Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarının sürekli denetlenmesi ve şoförler üzerinde “algılanan yakalanma riski” duygusunun yoğun bir şekilde hissettirilmesinin kural ihlallerini azaltacağı belirtilen genelgeye göre, il emniyet müdürlükleri bünyesindeki sivil trafik polisleri, şehir içi belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, ticari minibüs, otobüs ve taksiler ile şehirlerarası yolcu otobüslerinde de görev yapacak.

KONU İLE İLGİLİ POLİS ALIMI YAPILACAK MI?

Gönderilen genelgede toplu taşıma araçlarında sivil polislerin bulunmasına karar verildi. Ancak tüm toplu taşıma araçlarında sivil polislerin bulunması için polis sayısı yeterli gözükmüyor. Bu bağlamda “Emniyet Genel Müdürlüğü yeni polis alımına mı hazırlanıyor?” sorusu akıllara geliyor. Konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı tarafından net bir açıklama yapılmadı. Beklenen açıklama yapıldığında anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

NOT: Konu ile ilgili olarak görüşlerinizi belirtmek isteyen ziyaretçilerimiz sayfanın alt kısmında yorum yapabilirsiniz. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu uygulama iyi olacaktır. Alım olmasını da dört gözle bekliyoruz diyelim…

  2. Valla ben hazırım Ankara da Oturuyorum sizinle beraber yürümek istiyorum

  3. Ozel guvenlik karti olan yuzlerce insan var onlari aylik 2000 tl maasla degerlendilebilir.

  4. boy şartı kalksa çok iyi olur msb de 164 cm.
    egm de de 164 olsun.

  5. umarım minimum lise mezun bayan alımlara da yer verilir .pöh te tanınan hakkımızı tekrar burda verin bizlere lütfen

  6. Pöh iptal edilen bayan kontenjan hakkini lütfen tekrar taniyin bizlere.Bayan alimlari gercejlessin lütfen