Emniyet Personeli

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Hizmetli Alımı Başvuru Sonuçları Bekleniyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), geçtiğimiz ay bir ilan yayımlayarak lise mezunu 25 hizmetli personel alacağını duyurmuştu. İlgili ilana başvurular, 23 Ocak- 27 Ocak 2017 tarihleri arasında yapıldı.

27 Ocak 2017’de sona eren başvuruların sonuçları hala açıklanmadı. Başvuru yapan adaylar başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

– Başvuru Sonuçları

EGM hizmetli alımı başvuru kılavuzunda; 

* ‘Kesin başarı listesi, sözlü ve/veya uygulamalı sınavdan sonra belirlenecek olup, adayların merkezi sınav (2016 yılı KPSS-P94) ile sözlü ve/veya uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanacaktır.
* Puanları eşit olan adaylardan, merkezi sınavda aldığı puan yüksek olan, bunun da eşitliği halinde yaşı büyük olan aday üst sırada yer alacaktır.
* Hesaplanan sıralamaya göre atanmaya hak kazanan adaylar belirlenecektir. Ayrıca yedek aday belirlenmeyecektir.’ ifadelerine yer verildi. Fakat sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin bir bilgi verilmedi.

– Başvuru Sonuçlarına İtiraz

Adaylar, sonuçlara ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına dilekçe ile başvurmak suretiyle itiraz edebilirler. Bu itirazlar sınavı yapan birim tarafından en fazla on gün içinde sadece maddi hata bakımından incelenir ve sonuç adaya yazılı olarak bildirilecektir.

– Atama İşlemleri

Sınavı kazananların yerleştirilmeleri, kesin başarı listesindeki sıraya göre yapılacaktır. Yerleştirilmeleri yapılan adaylardan istenilen sağlık kurulu raporu ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının olumlu neticelenmesini müteakip yerleştirildikleri yerlere atamaları yapılacaktır.

 Atama şartlarını taşımayanlar ile atama şartlarını taşımadıkları sonradan tespit edilenlerin atamaları iptal edilecektir. Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.

Bir Yorum

  1. Hizmetli De puanlar 85 in altına düşmez 125 kişi cagirikcak mülakata diğerlerinde düşer 77 ye kadar çünkü sıhhi tesisat aşçı gibi alımlarda mezun az olduğu için düşer ama hizmetli De nitelik aranmadigi için yüksek kapatır .Yargıtay'ın hizmetli akımlarına baktığımız zaman bunu görürüz 10 kişi alınacaktı 100 kişi çağırıldı 84 le kapattı .Araştırdığım için söylüyorum .Herşeyin hayırlısı

  2. neden böyle oluyor anlam veremiyorum.bu kadar uzamasi çok enteresan

  3. arkadaş 3 ay geçti hala açıklamadılar sanki bana pilot alıyorlar
    var arkadaş be

  4. açiklanmasi yakindir arkadaşlar en geç bu ay sonuna kadar açiklanacaktir.Allah herkezi̇n gönlüne göre veri̇r i̇nş..umudunuzu kaybetmeyi̇n