Emniyet Personeli

KPSS Şartsız Lise Mezunu Özel Harekat Alımı Ertelenebilir Dememiş Miydik?

 KPSS Şartsız Lise Mezunu Özel Harekat Alımı Ertelenebilir Dememiş Miydik?
Daha önce 10 Ekim 2016 tarihinde ön başvurularının alınacağı ilan edilen özel harekat alımları ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Bilindiği gibi 17 Ekim’e ertelenen özel harekat polisi alımı için ön başvuru süreci Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinden yapılan duyuru ile ileri bir tarihe alındı. Peki neden? Sistemsel bir arıza nedeniyle deniliyor, fakat alımların ,  askerlik şartının esnetilmesi yüzünden ertelendiği de varsayılabilir.

Peki neden?

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan , bir kaç gün önce Hakim-Savcı kura töreninde kamu personeli alımlarında ve çoğu kamu kurumunda reformun şart olduğuna işaret etmiş ve bununla ilgili düzenlemelerin derhal hayata geçirilmesi gerektiğinin, konunun hayati öneme sahip olduğunun altını çizmişti. Kamupersoneli.net olarak bu açıklamadan sonra alımlarla ilgili süreçlerin uzayabileceğini , Cumhurbaşkanı’nın talimatı sonrasında, özel harekat polisi alımı ve diğer polis alımlarında bazı yeniliklerin gelebileceğini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmıştık.

İlgili Haberimiz İçin Yukarıdaki Resme TIKLAYIN.

Peki bunlar neler olabilir? Özel harekat polisi alımlarında biliniyor ki daha önce lisans mezunları başvuruda bulunabiliyordu ve KPSS şartı aranıyordu, bu şartlar esnetilerek lise ve dengi okullardan mezun adayların da başvuruda bulunabilmesi , KPSS şartının aranmaması gibi düzenlemeler getirildi. Bunu da sizlerle paylaşan ilk ve tek siteydik.

Şimdi ne oldu da bu teknik sorun halledilemedi?

Akıllardaki soru işaretlerinden birincisi askerlik şartı ? Askerlik şartının esnetilmesi yönünde bir çok kampanya düzenlendi, BİMER ve CİMER’e talep yağdı. Tabi ki halkın talebi gözardı edilemez. Bununla ilgili mecliste bir çok soru önergesi de yer aldı.

Kısacası bunların görüşülmesi için ilgili alımlara ön başvuru sürecinin ertelendiği düşünülebilir, bir diğer konu kadın aday alınmaması. Kadın adayların özel harekat polisi alımlarında kendilerine kontenjan ayrılmamasına tepki gösterdiklerini her gün görüyoruz.

KADIN ADAYLAR DA MÜJDE BEKLİYOR!

Özel harekat polisi olmak isteyen kadın adaylar “Eğitimci Kadın Özel Harekat Polisleri Bile Var ? Neden kadın aday alınmıyor? ” diye sordu, sordu  , sormaya devam ediyor. Bunla ilgili de bir düzenleme olabilir. Ya da Polis Akademisi Başkanlığı’ndan duyurulduğu gibi teknik bir arıza vardır. Her ne olursa olsun, özel harekat alımlarının ileri bir tarihe ertelenmesi kafalarda bir çok soru işareti bıraktı.

ASKERLİK ŞARTI MI ESNETİLECEK?

Sonuç olarak özel harekat polisi alımları için yapılan duyuruda 10 bin erkek öğrenci aday alınacağı tekrar vurgulandı lakin ilgili duyuruda şartlardan askerlik şartı ve diğer detaylar yine yer almadı. Bakalım neler olacak?…

KAMUPERSONELİ.NET  – ÖZEL HABER

Ziyaretçiler Bu sitede yer alan içerikleri kaynak göstererek “Kamupersoneli.net adresinden alınmıştır. yayımlayabilirler.Aksi takdirde hukuki süreç başlatılacaktır…

Bir Yorum

  1. Hadi insAllah askerlik şartı kalkarsa güzel olur.. hayirlisi olsun bakalim

  2. Bir umut beklıyoruzz inşAllah kadın adaylara da yer verilir

  3. askerlik şartı kalksın bana 1 ay eytim verilsin 12ay askerlik yapandan daha iyi yaparım herşeyi

  4. yahu benim anlamadığım bir önceki alımda 1000 i bayan olmak üzere 5000 pöh alımı yapıldığında ön lisans mezunu olduğum için başvuramadık nasip değil dedik sineye çektik şimdi millet yardırıp duruyo. bu işi FIRINA HAMURKAR ALINIYOR falan mı zannediyorlar anlamadım ki ?

  5. yaş sorunuda kalkacakmı esniyecekmi 30 yapsınlar bari

  6. askerlik şartı kaldırılsın vatan için herşey yaparız

  7. askerlik kalkmamalı en önemli şart bu kesinlikle askerlik şart olmalı

  8. askerlik şartı kaldırılsın duyun artık halkınızın sesini

  9. kaldırın abe şu askerlik şartını Allah rızası için gidelim savaşalım biz yeter ki bize bi imkan verin

  10. ARKADAŞLAR BİMER CUMHURBAŞKANIMIZA YAZALIM E DEVLET ÜZERİNDEN ASKERLİK ŞARTI KALDIRILSIN

  11. sen bir önce Türkçe öğren be güzel kardeşim. Bence askerlik şartı olmalı.Sizler evinizde sıcacık otururken biz salakmıydık askerlik yapıp bu koşulları daha sonrasından bekleyelim ? Askerlik şartı olmalı!

  12. Vatan için bu görevi yapmak istiyorlarmış. Kendinizi kandırmayın yahu, herkes parası için buraya yöneliyor. Yok vatan için savaşcakmışlar vatan için birşey yapacaksan o okuyorum ayaklarını bırakıp askerliğini yapacaksın sonra buraya gelip adam gibi başvuracaksın kardeşim. burda askerliğini yapmış binlerce kişi bekliyor. Git sende askerliğini yap başvur bu kadar kolay bir iş. Ben 15 ay yaptım başkası askerlik yapmadan bu görevi istiyor. Onu geçin siz ya öyle bir dünya yok.

  13. Abi çoğu kişi %70 kişi vatan için polis olmak istiyor gerisi maaşı için maalesef

  14. Bi an önce başvuruları başlasın ve o askerlik sartida halletsinler suan tercihliyim .

  15. suan pomem ziyaret sayisi 417 bin ulasmiş bende anlamadim ne olcak bu is hayirlisi.

  16. bukadar insan özel hareket olmak icin can atiyo.bu senelik bazi isleri hafifletseniz ohal ve terör le mucadeleye bu gönüllü arkadaslarimiz gittse bende dahil onca asker sehit olacana egitimli kisilerin gitmesi daha iyi olur bence nede olsa gönüllüyüz.askerede yazik.biran once yürüllüge girmesini arz ederim.

  17. eger türkiye cumhuriyetinde eşitlik varsa nerede neden kadın alınmıyor bakanlarımız halkın isteklerini göz arda edmemeli

  18. 1989 doğumlular mağdur . Yaş sınırına takılıyoruz . Lütfen bunu düzeltin , Sayın yetkililerimiz .

  19. bayan alımında neden yer yok..
    neden sadece erkekler
    Sn. Bakanım lutfen bir açıklama yapın

  20. ne kadar zor olursa olsun bu görevde yer almak istiyorum Sn. Bakanım lütfen bayan alımına da kontenjan verin

  21. eşitlik verin bayan alımına kontenjan verilsin lütfen duyun artık sesimizi

  22. bir çok kişi umut bağladı benim ve benim gibi vatanını seven kardelerim için lutfen onların adına sesleniyorum lutfen bayan alımına kontenjan verinn lütfenn

  23. bayan alımına da yer verin lütfen Sn. Bakanım lütfen sesimizi duyun lütfen

  24. Sn.Bakanım lütfen bayan alımıda olsunn lütfen sesimize kulak verinn lütfen

  25. ben ve benim gibi olan bayan arkadaşlarıma kardeşlerime bir umut ışığı verin lütfen Sn. Bakanım sesimizi duyun bu konuyu birdaha gözden geçirin lütfen