Emniyet Personeli

PÖH Adayları Dikkat ! Parkur Değişikliği Olacak Mı ? ( Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ? )

Bilindiği gibi Polis Özel Harekat ( PÖH ) başvuruları 2 Kasım 2016 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru ile başlamıştı. Başvurular 2 hafta sürerek 14 Kasım 2016 tarihinde sona erdi.  

Başvuru Sitesi Çökmüştü 

PÖH başvurularında adayların yoğun ilgisinden dolayı haddinden fazla ziyaretçi akımına uğrayan Polis Akademisi Başkanlığı PÖH Başvuru Ekranı çökmüştü. Adaylar başvuruların başladığı dakikadan itibaren siteye yoğun ilgi gösterdiler. Ancak günün belirli sakin zamanlarında adaylar başvurularını gerçekleştirebildiler. 

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ? 

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından başvuruların ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama yapılmadı. Başvurular açıklandığında sonuçlar ” https://www.pa.edu.tr/ ” web adresi üzerinden duyurulacaktır. Şuan için adaylar tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesi de parkurun değişip değişmeyeceğidir. Şuan için kesin bir bilgi yok. Parkurun değişeceği söylentileri var ancak resmi kurumlardan açıklama yapılmadı. Parkur hakkında bir değişiklik yapıldığında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Fiziki Yeterlilik Parkuru

Adaylar parkura ‘ başla ‘ komutu ile başlayacaklardır. Parkurda adayların lastik içinden geçme, ağırlık taşıma, sağlık topuna dokunma, slalom koşu ve engel etabında 4 engeli aşmaları gerekmektedir. Parkur içerisinde bulunan istasyonlardan yapılan birini bile yapamayan aday ” Fiziki Yeterlilik Testinden ” geçemeyeceklerdir. 

20 Bin PÖH Alımı Gerçekleştirilecek Mi ? 

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Aru Erdem, 10 bin PÖH alımı başvuruları başlamadan önce TBMM önünde gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Yaş şartının esnetilmesini isteyen Arzu Erdem açıklamalarının devamında 20 bin PÖH alımı gibi bir söylentinin olduğunu belirtti. Ancak konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. Konu kesinlik kazandığında sizleri KAMU PERSONELİ mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haber edeceğiz. 


Kamupersoneli.net – ANKARA