Emniyet Personeli

Polis Akademisi İstihbarat Branşı Seçme Mazeret Sınav Yeri ve Tarihi Açıklandı !

Polis Akademisi Başkanlığı resmi web adresi üzerinden 1 Aralık 2016 tarihinde bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda 2016 yılı İstihbarat Branşı Seçme Mazeret Sınav Yeri ve Tarihi belirtilmiştir. Adaylar sınav giriş yerlerine T. C. Kimlik Numaraları ile sicil ve doğrulama kodlarını girerek ulaşabileceklerdir.  

Polis Akademisi Başkanlığı Tarafından Yayımlanan Duyuru Şöyle;

” 2016 İstihbarat Branşı Seçme Mazeret Sınav Yeri ve Tarihi Açıklanmıştır “

İstihbarat Branşı Seçme Mazeret Sınav Yeri İçin TIKLAYINIZ. İstihbarat Personeli Nasıl Yetiştirilir?

” İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan eğitim faaliyetleri İstihbarat Akademisi’nde (İSAK) yürütülmektedir. 

İstihbarat branşına geçmeye hak kazanan adaylara 8 haftalık bir eğitim verilmektedir. Eğitimler teorik ve pratik olarak planlanıp uygulanmaktadır. 

Kurumsallığın temelini oluşturan bu eğitimle adaylar, istihbarat personeli olma niteliğini kazanmakta, görevinin içeriğine vakıf olmakta, terör ve organize suç örgütlerini her yönüyle tanımakta, örgütler ile mücadelede izleyeceği metod ve taktikleri kurumsal planda öğrenmekte, teknik ve bilişim teknolojisini istihbarat alanında kullanmakta, takip tarassut ve kişisel güvenliğini sağlama yönünde de beceriler kazanmaktadır. 

İlerleyen süreçte ise, temel eğitim alan personele, çalıştığı alanlara yönelik uzmanlık eğitimleri verilmektedir.