Emniyet Personeli

Polis Özel Harekat Sözlü Mülakatları Ne Zaman Başlayacak? 10 Bin PÖH Ne Zaman Göreve Başlayacak?

10 Bin PÖH Fiziki Yeterlilik Sınavları Sona Eriyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz aylarda 10 bin PÖH alımı yapılacağını duyurmuş, PÖH adaylarından başvuruları almış ve başvuru sonuçlarına göre fiziki yeterlilik sınavına katılmaya hak kazanan adayları çağırmıştı.

Söz konusu fiziki yeterlilik sınavı 19 Aralık 2016 tarihinde başladı. 

Sınavlar 19 Aralık 2016 tarihinden itibaren devam ediyor. Fiziki yeterlilik sınavlarında 25 Aralık 2016, 31 Aralık 2016 ve 1 Ocak 2017 tarihlerinde parkur sınavı yapılmadı.

10 Bin PÖH Alımı Sözlü Mülakatlar Ne Zaman Yapılacak?

Bilindiği gibi 10 bin PÖH alımına 284 bin kişi başvuru yaptı. PÖH fiziki yeterlilik sınavına katılan adaylar için sınav devam ediyor. Ayrıca adaylar sağlık testine de tabi tutuluyorlar. Fiziki yeterlilik parkurunu istenilen şekilde tamamlayan adaylar sözlü mülakata çağırılıyorlar. Sözlü mülakatı geçen adaylar için PÖH eğitim süreci başlamış oluyor. Ancak sözlü mülakatların ne zaman başlayacağı hakkında herhangi bir açıklama bulunmuyor. 

10 Bin PÖH Adayı Ne Zaman Göreve Başlayacak?

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yapmıştı. İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında, normalde 6-7 ay süren eğitimlerin bu sene için geçerli olmayacağını belirtmişti.

Bakan Süleyman Soylu’nun açıklamalarına göre 10 bin PÖH 20 Mart itibari ile sahada olacak. Yapılan tüm çalışmaların bu yönde olduğu belirtiliyor. 

Bir Yorum

  1. Son gün 16 ocak değil mi bir gün öne mi alındı yoksa benimki 16 sında yani yarın

  2. sınav tarihleri değişti 19 da bitecek büyük ihtimalle benim sınavım 17 ocak

  3. Bune şimdi? eğitim almadan sahaya mı çıkacağız böyle bir durum olursa ben gelmem

  4. normal eğitim süresi 6 ayken eğitim almadan sahaya inmekte biraz abartı kaçıyo nedense. Kafamda gidip gitmeme konusunda şüpheler oluştu benim
    ?

  5. eğitimin kısa olması gayet iyi,hafta sonlarıda eğitim olacak diye haberler duydum bence cok iyi,iki üç ay gibi bir süre gayet uzun bir süredir .anlasılır ve kalıtelı bir eğitim olduktan sonra bence yeterli.kısa ve öz