Emniyet Personeli

Polis Teşkilatına Yeni Rütbeler Geliyor

Polis Teşkilatına Yeni Rütbeler Geliyor. Türk Polis Teşkilatı’ının 171. yılına girildi. 171 senedir kullanılan rütbe sisteminde değişikliğe gidiliyor. Hazırlıklarına devam edilen yasa tasarısına göre ülke genelinde görev yapan 260 bin 679 polise yeni rütbeler verilecek.


Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Yeni Rütbeler 

Rütbeler arasında “askomiser”, “Genel komiser” ” Yüksek Komiser” gibi rütbeler bulunuyor. Sözcü gazetesinden Kamil Elibol’un haberine göre 2. , 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin artık “Başkomiser” rütbesi ile anılacağı, Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Polis Müdürü gibi görevlerde bulunan 630 1.Sınıf Emniyet Müdürlerinin ünvanı ise “Yüksek Komiser” olacak.  Emniyet Genel Müdürünün ünvanı “Genel Komiser” ünvanı olacak.

Bekleme Süreleri Değişiyor

Kanun değişikliğini öngören yasa tasarısının  yakın tarihte TBMM’e sevk edileceği biliniyor. Tasarıyla birlikte amir ve müdürlerin bekleme süreleri de yeniden düzenleniyor. Komiser yardımcısıyla 2.sınıf emniyet müdürü arasındaki rütbeler arasında 6 yıl bekleme süresi olacak. Amir ve müdürler, 6 yılda bir üst rütbeye terfi ettirilebilecek. Yasa tasarısına göre sadece polis memuru rütbesinin isminde bir değişikliğe gidilmiyor.  Yasa tasarısına göre yeni rütbeler şu şekilde ; askomiser, komiser, üskomiser, başkomiser, yüksek komiser ve genel komiser olacak.


Kamu haberleri, EGM duyuruları ve Emniyet personeli haberleri, gündemden son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlası kamu haberlerinin doğru ve tarafsız sesi kamupersoneli.net’de.Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek her türlü gelişme ve duyurudan anında haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. İlk terfi eden başpolisler polislerin şahıdır… tek şaibesiz sınavla 90 üstü sicillle terfi etmişlerdir.

  2. Uzman erbaşlar ne olacak teşkilatın tüm yükünü çeken bizleriz bizlerden hiç haber yok