Emniyet Personeli

TİKA ve Türk Emniyeti İş Birliği

TİKA ve Türk Emniyeti işbirliği ile yabancı polislere detaylı eğitimler verildi. Eğitimler nasıl gerçekleştirildi ? Eğitimler nasıl yapıldı ? Tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde..  

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Türk emniyeti ile düzenlediği proje kapsamında 4 ülkenin polislerine eğitim verildi.

TİKA’dan yapılan açıklamaya göre, TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi” kapsamında, Filistin, Madagaskar, Moldova ve Ukrayna polislerine çeşitli eğitimler verildi.

Bu kapsamda, emniyet teşkilatı mensuplarına yönelik tecrübelerin  paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirilmesi ve iki ülke polis teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

Projeyle Filistin Emniyet Teşkilatı personeline Filistin’de risk analizi ve uyuşturucu arama teknikleri, polis liderliği ve yönetim becerileri kursları, Moldova Emniyet Teşkilatı personeline Moldova’da proje döngüsü yönetimi kursu, Madagaskar Emniyet Teşkilatı personeline de Türkiye’de zirve güvenliği yönetimi kursu verildi.

Ukrayna polisi ise toplumsal olaylarda müzakere eğitimi ile göz yaşartıcı gazlar, teçhizatlar ile kullanım taktikleri konusunda eğitildi.

Eğitim programlarına 70 polisin katıldığı projede, polislik uygulamalarındaki uluslararası standartların yaygınlaştırılması, bölgesel güvenlik sorunlarına koordineli ve eş güdüm halinde mücadele anlayışının geliştirilmesi gibi konular da ele alındı. 

Kamupersoneli.net / AA