Genel

19 Nisan Gündem Başlıkları

19 Nisan Salı gününe ait gündem başlıkları.

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu Fransa’da

– Davutoğlu, AKPM Başkanı Pedro Agramunt ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ayrı ayrı görüşecek.

– Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile bir araya gelecek Davutoğlu, AKPM Genel Kuruluna hitap edecek, parlamenterlerin sorularını yanıtlayacak.

– Başbakan Davutoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Guido Raimondi ile görüşecek.

(Strazburg)

2- CHP, HDP ve MHP’nin Meclis grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/13.30-12.30-10.30)

3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olacak.

(Ankara/10.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “UCLG-MEWA Kongresi, Göç, Kültür ve Gastronomi Zirvesi”ne katılacak.

(Gaziantep/09.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 64. Hükümet’in eylem planında yer alan ve başvuruları başlayan çeyiz hesabı programının Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek tanıtımına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığına ait tesislerin okul dışı zamanlarda gençlik ve spor faaliyetlerinde kullanılmasına ilişkin protokolü imzalayacak.

(Ankara/14.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Trakya Üniversitesini, Valiliği ve AK Parti teşkilatını ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, İmam Hatip Liseleri Platformu ile toplantı yapacak.

(Edirne/17.30-20.30)

5- TBMM Genel Kurulunda CHP’nin, İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek.

(TBMM/15.00)


EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) Zirvesi 2016’ya katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Rusya’da, Rusya Ulusal Petrol ve Doğalgaz Forumu düzenlenecek.

(Moskova)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi ziyarette bulunduğu Mısır’da temaslarına devam edecek.

(Kahire)

3- Suriye’deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

4- Irak parlamentosunda Haydar el-İbadi başkanlığındaki yeni hükümetin güven oyuna sunulmasına ilişkin tartışmalar ve siyasi grupların girişimleri izleniyor

(Bağdat)

5- Yemen’de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt’te dün başlaması beklenen fakat Husilerin katılmaması nedeniyle ertelenen müzakereler ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Kuveyt)

6- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile görüşecek.

(Moskova)


SPOR

1- Fenerbahçe Erkek Basketbol takımı, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında İspanya’nın Real Madrid takımına konuk olacak.

(Madrid/21.45)

2- FIFA Başkanı Gianni Infantino Moskova’da, Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko ile basın toplantısı düzenleyecek.

(Moskova)

3- Voleybol Erkekler 1.Lig Klasman Etabı’nda ikinci devre maçları başlayacak.

– Organizasyonun ilk gününde İnegöl Belediyespor ile Ziraat Bankası ve Galatasaray HDI Sigorta ile Maliye Milli Piyango karşılaşacak.

(İzmir/11.00/13.00)

4- Voleybol Bayanlar 1. Lig’de Klasman Etabı’nda ikinci devre, Çanakkale Belediyespor-Nilüfer Belediyespor ve Sarıyer Belediyespor-Bursa Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla start alacak.

(İzmir/15.30/17.30)

5- Bayanlar Hentbol Süper Lig’de play-off yarı final serisi ilk maçlarında Yenimahalle Belediyespor-Ardeşen Gençlik ve Zağnosspor-Muratpaşa Belediyespor müsabakaları oynanacak.

(Ankara/15.00/Trabzon/17.00)

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig’de play-out müsabakalarında Sivas Belediyespor ile Anadolu Üniversitesi, Ankara 1910 Spor ile Osmangazi Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Sivas/13.00/Ankara/17.00)