Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a Gitti

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu’na katılmak için geldiği Azerbaycan’da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüştü.

Zagulba Cumhurbaşkanlığı Konutunda gerçekleşen görüşmede, Erdoğan ve Aliyev, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığa dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin tüm alanlarda başarıyla gelişmesinden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Yüksek düzeyli görüşlerin ilişkilerin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan liderler, ilişkilerin bundan sonra daha da gelişeceğine emin olduklarını belirtti.

BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu’nun da konuşulduğu görüşmede, bu etkinliği uluslararası işbirliğine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Erdoğan ve Aliyev, TANAP başta olmakla enerji alanındaki işbirliğini güçlendirme konusu ile Dağlık Karabağ’da yaşanan son gelişmeleri de müzakere ederek, “tek millet, iki devlet” vurgusu yaptı.

İkili görüşmenin ardından Aliyev, Erdoğan’ın onuruna yemek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aliyev’in eşi Mehriban Aliyeva’nın da katıldığı yemek yaklaşık bir buçuk saat sürdü.