Genel

T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Beyanname Sorgulama

T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Beyanname Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Beyanname Sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor. T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın beyanname sorgulama işlemleri için oluşturduğu sistem üzerinden beyanname sorgulama işlemleri oldukça basit yapılabiliyor. Söz konusu beyanname sorgulama işlemlerini yapabilmek için aşağıda bulunan internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

AZO Durumu Nasıl Öğrenilir?

Beyanname durumu hakkında bilgileri, Beyannamenin AZO sistemine aktarılıp aktarılmadığını öğrenebilirsiniz. Çıktı seri no kontrol, TRT Bandrol durumu ve diğer tüm detayları sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Site üzerinde bulunan beyanname numarası kısmına beyanname numaranızı girdikten sonra sorgula butonuna tıkladıktan sonra söz konusu sonuçları elde edebilirsiniz. Aynı sorgulama kısmı ekranından AZO Durumu seçenği, Çıktı Seri No Kontrol Seçeneği ve TRT bandrol durumu seçeneğini seçerek söz konusu bilgileri de edinebilirsiniz.

Bir Yorum

  1. merhaba. bana belirtilen adrese gelince, gümrük beyannamelerinin kontrol edilmesi "güvenlik şifresi yanlış …" yazıyor! bu vesileyle bana tavsiyelerde bulunur. sistem düzgün çalışıyor mu?