Gündem

11 Kasım 2016 Cuma Önemli Gündem Başlıkları

1- Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon Valiliği’ni ziyaret edecek, Trabzon Meydanı’nda halka hitap edecek, “Ovit Tüneli Işık Göründü Töreni”ne katıldıktan sonra Rize’ye hareket edecek.

– Rize Valiliği ziyaretinin ardından kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde buluşacak Yıldırım, İstanbul Fuar Merkezi’nde MÜSİAD EXPO kapanış oturumuna iştirak edecek.

(Trabzon/13.00/13.30/14.45/Rize/16.15/17.00/İstanbul/20.00)

2- Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Çotanak Arena Stadyumu Temel Atma Töreni’ne katılacak.

(Giresun/14.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hilton Otel’de, Türkiye-Sri Lanka Karma Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komitesi 1. Dönem Toplantısı Açılış Töreni’ne katılacak.

(Ankara/11.30)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, HAVELSAN Simülatör Merkezi’nde AW-139 Simülatör Açılış Töreni’nde yer alacak.

(Ankara/15.30)

4- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/10.00)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1. Kömür Eylem Planı Çalıştayı’na katılacak.

(İstanbul/10.30)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Cazibe Merkezleri Toplantısı’na iştirak edecek.

(Van/10.15/12.30/14.00)

3- TÜİK, eylül ayı dış ticaret ve sanayi ciro endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde 4 gündür sürdürülen müzakereler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis’in katılımıyla İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında sona erecek.

(Mont Pelerin)

2- Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, bölge ziyareti kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya gelecek.

(Eriha)

3- Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat, ölümünün 12. yıl dönümü münasebetiyle mezarı başında resmi törenle anılacak.

(Ramallah)

4- Mısır’da kötü giden ekonomiye tepki olarak sosyal medya üzerinden örgütlenen “Garibanlar Hareketi” isimli grubun eylemleri takip edilecek.

(Kahire)

5- Terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul’u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

6- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

7- Yemen’deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür Bakanı Nabi Avcı, Beyoğlu Lazzoni Hotel’de, “11. Bilecik Tiyatro Festivali” basın lansmanına, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu” açılış programına katılacak.

(İstanbul/17.00/19.30)

2- AA’nın global iletişim ortağı olduğu Boğaziçi Film Festivali kapsamında, The Marmara Pera’da, Sumru Yavrucuk “Sessiz Oyunculuk Atölyesi” sunumu, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in konuşmacı olduğu “TRT ve Sinema Vizyonu” söyleşisi yapılacak.

(İstanbul/12.00/17.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi 6. haftasında Galatasaray Odeabank-Olympiakos, Baskonia-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Vitoria/23.00)

2- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 12 Kasım Cumartesi günü Türkiye ile Kosova milli takımları arasında yapılacak I Grubu 4. hafta maçı öncesi, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Regnum Carya Golf&Spa Resort’ta, Kosova Teknik Direktörü Albert Bunjaki ise Antalya Stadı’nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Antalya/19.00/17.00)

3- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 4. hafta, A, C, E ve F gruplarında yapılacak 10 maçla başlayacak.

4- Vodafone 38. İstanbul Maratonu öncesi Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda basın toplantısı düzenlenecek.

(İstanbul/10.30) 

Kamupersoneli.net / AA