Gündem

11 Mayıs Çarşamba Gündem Başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları konferansına katılacak.


2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Yeni Zelanda gezisinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Singapur’a gidecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB 72. Genel Kurulu’na katılacak, temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın başkenti Berlin’e gidecek.

– Kılıçdaroğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Sosyal Demokrat Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann ve Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ile görüşecek.

YASAMA YÜRÜTME ve SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’sında yapılacak, “Paralel Devlet Yapılanmasıyla Mücadele” toplantısında başkanlık edecek.

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi Şevket Demirel’in cenaze törenine katılacak.

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, “Paris’ten Antalya’ya Uluslararası Yeni İklim Değişikliği Rejimi” paneli ve İLBANK tarafından hazırlanan Engelliler Haftası programına iştirak edecek.

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Belkıs-Zeugma Temalı “Onuncu Uluslararası Robot Yarışması” törenine katılacak, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Muhtar Akademisi mezuniyet törenine katılacak, aday öğretmenlere hitap edecek ve Valiliğe ziyarette bulunacak.

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, YÖK Başkanlığında düzenlenecek, orman, orman endüstri, inşaat ve çevre mühendislikleri ile tıbbi aromatik bitkiler bölümleri bulunan devlet üniversitelerinin rektörleri ve ilgili fakültelerin yöneticilerinin de katılacağı toplantıya iştirak edecek.
6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dudullu Halk Sağlığı Merkezi’nin açılışına katılacak. 

7- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden

– Genel Kurulda uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

– Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı görüşülecek.

– KİT Komisyonunda, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü ile Sümer Holding AŞ.’nin 2013-2014 hesapları masaya yatıralacak.

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Havacılık ve Uzay Çalıştayı’na katılacak.

2- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Borsa İstanbul Konferans Salonunda “4. Sürdürülebilir Finans Forumu” açılışına ve WOW Hotel’deki “İş Kadınlarının Ülke Ekonomisindeki Yeri” toplantısına iştirak edecek.

3- TÜİK, geçen yıla ilişkin “İstatistiklerle Aile” çalışmasının sonuçlarını açıklayacak.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Strazburg’daki resmi temasları çerçevesinde, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile görüşecek.

2- AP Genel Kurulu’nda Türk vatandaşlarına vize serbestisi ve Türkiye ile varılan anlaşma görüşülecek.

3- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA), Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı, TBMM’nin ev sahipliğinde yapılacak. 

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşik Krallık ziyareti kapsamında, temaslarda bulunacak.

5- 69. Cannes Film Festivali Fransa’nın Cannes kentinde başlayacak.

6- İngiltere Başbakanı David Cameron, başkent Londra’da, Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

7 – Ukrayna krizini görüşmek amacıyla “Normandiya formatı” kapsamında Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya, Fransa ve Ukrayna dışişleri bakanları Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya gelecek.

8- Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko ve beraberindeki heyet resmi Irak ziyareti çerçevesinde Erbil’de temaslarda bulunacak.

9- Gelişmekte Olan 8 Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü üyeleri, Mısır’ın başkenti Kahire’deki zirvede bir araya gelecek.

10- Tunus Başbakanı Habib es-Sıyd’in Fas ziyareti devam ediyor.

11- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

SPOR

1- Erkekler Hentbol Süper Lig play-off çeyrek final serisinde 3. maçlar yapılacak. Amasya Taşova YİBO-Merzifon Belediyespor ve Göztepe-Trabzonspor maçları oynanacak.