Gündem

2 Farklı Şehirde Aynı Anda Bombalı Saldırı Düzenlendi

Irak’ın başkenti Bağdat ve ülkenin kuzeyindeki Musul’da düzenlenen bombalı saldırılarda 4’ü asker, biri gazeteci 10 kişi hayatını kaybetti.


Orduda görevli Binbaşı Nevfel ez-Zemili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat’ın güneydoğusundaki Cisr Diyala ile Nehravan, doğusundaki Hay Ur ve güneybatısındaki Hay El-Amil’de halka açık alanlarda gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 5 kişinin öldüğünü, 19 kişinin yaralandığını söyledi. 

Zemili, Bağdat’ın kuzeyindeki Et-Tarımiyye kazasına bağlı El-Müşahede bölgesindeki intihar saldırısında da bir kontrol noktasında koruma göreviyle bulunan 4 askerin öldüğü, 9 askerin yaralandığı bilgisini verdi.

Irak Basın Özgürlükleri Gözlemevinden yapılan yazılı açıklamada ise terör örgütü DAEŞ’in gerçekleştirildiği öne sürülen saldırıda, Musul’un güneyindeki El-Kayyara nahiyesinde bir foto muhabirinin öldüğü, bir muhabirin yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, özel televizyon kanalı El-Gadir’in foto muhabiri Ali Mahmud’un bölgede görevini yürütürken bir füze parçasının isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği, hükümete ait resmi televizyon kanalında çalışan muhabir Ali Cevad’ın yaralandığı aktarıldı.

Söz konusu saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

AA
Kamupersoneli.net