Gündem

'20 Bin Sİber Güvenlik Uzmanına İhtiyaç Var'

HAVELSAN Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin çeşitli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Özbilgin açıklamalarında siber güvenlikte milli çözümlerin olmadığı müddetçe güvenli ve güvende olmanın mümkün olmadığını ifade etti. 

20 Bin Siber Güvenlik Uzmanına İhtiyaç Var

HAVELSAN Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin 20 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olduğunu ifade etti. 

Doç. Dr. Özbilgin nesnelerin internetinin hayata daha fazla girdiğini belirtti. Ayrıca Doç. Dr. Özbilgin, nesnelerin internete bağlanmasıyla tehditlerin değiştiğini ve hatta tehditlerin interneti diyebileceğimizi açıkladı. Doç. Dr. Özbilgin, Savunmadan sağlığa, enerjiden ulaşıma her alanda nesnelerin interneti ve onun güvenliği çok önemli. Bu konuda da çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’de ve dünyada siber güvenlik alanında ciddi bir personel açığı var. Türkiye’de 20 bin civarında siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var. Dünya’da bu sayı 2 milyon kadar. Bizler HAVELSAN olarak nitelikli insan kaynağı konusuna çok fazla önem veriyoruz. Bu bağlamda HAVELSAN ile üniversiteler arasındaki işbirliklerini hem projeler hem de yeni uzmanlar yetiştirmek adına çok önemsiyoruz dedi.

Yüzde 3’lük payımızı artırmamız gerekiyor

Bilgi Güvenliği Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Ünver, Türkiye’nin bankacılık sektöründe trojan saldırılarında hedef ülkeler arasında üçüncü, zararlı uygulama bulaşmış android uygulamalar sıralamasında 448 bin cihazla 5. sırada yer aldığını anlattı.

İlk Siz Haberdar Olun 

Ülke genelinde ihtiyaç bulunan 20 bin siber güvenlik uzmanı hakkında bir personel alımı yapıldığında veya herhangi bir gelişme olduğunda ilk siz haberdar olmak isterseniz KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net | AA