Gündem

2016 Bayram Tatili Kaç Gün Sürecek?

Ramazan ayının bitmesine az bir süre kala ramazan bayramı tarihleri merak ediliyor. Birçok insan tatil programını yapmaya başladı. Peki tatil bu yıl hangi güne denk geliyor ve kaç gün sürecek? Bakanlar kurulu kararı onayladı ve Ramazan Bayramı tarihleri belli oldu. İşte o tarihler…

RAMAZAN BAYRAMI 
Halk dilinde şeker bayramı olarak da kutlanan Ramazan Bayramı islam aleminde oruç tutma ayı olan Ramazan’ın bitimiyle kutlanan dini bir bayram. Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan ayı biterken, oruç da biter ve Ramazan bayramının ilk günü olan Şevval ayının birinci gününde oruç tutulmaz. Ramazan bayramının bu ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır, namazdan sonra ise hutbe okunur. Bunların ardından bayrama dair etkinlikler başlar; aile ve arkadaş ziyaretleri, çeşitli eğlenceler gibi. 

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNLER?

6 Haziran’da başlayan Ramazan ayı, bayramla birlikte son bulacak. Peki Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor. 2016 yılında Ramazan Bayramı’nın birinci günü 5 Temmuz 2016 tarihine denk geliyor. 6 Temmuz Bayram’ın ikinci günü iken, 7 Temmuz ise Bayram’ın son günü. 

RAMAZAN BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?
Çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde Ramazan Bayramı günleri her zaman resmi tatil ilan edilir. Özellikle son yıllarda Ramazan Bayramı’nın haftasonuna ve yaz aylarına denk düşmesiyle Hükümet tatil günlerini uzatıyor. Birçok insan tatil programını belirledi. Eş, dost ve akraba ziyaretleri gibi bayram gelenekleri yerine getirilecek. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin bayramda tenhalaşması bekleniyor. 2016 yılında Ramazan Bayramı Resmi Tatili 4 Temmuz Arefe günü yarım gün ile başlıyor. Bayram sonunun haftasonuna denk gelmesiyle resmi tatil 9 gün olarak belirlendi. 

Kamupersoneli.net | Ankara