Gündem

2016 Ramazan Bayramı Ne Zaman? Bayram Tatili Kaç Gün?

Ramazan Bayramına az bir zaman kaldı. Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek? Bayramın yaklaştığı bu son günlerde herkes aynı soruları soruyor. Bayram tatilinin kaç gün olduğu ve ne zaman olduğunu haberimizde bulabilirsiniz. 

 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayan Ramazan ayı, Arefe günü olan 4 Temmuz 2016 Pazartesi günü son iftar yapılacak. 5 Temmuz 2016 Salı günü ise Ramazan Bayramı’nın 1. günü. 6 Temmuz 2016 Çarşamba 2.günü ve 7 Temmuz 2016 Perşembe günü Ramazan Bayramının son günü olacak.

Ramazan Bayramı tatili 9 Gün olarak kesinleşti.

Ramazan Bayram Tatili Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için 4 temmuz pazartesi günü yarım gün ve 8 temmuz cuma günü idari izinli sayılacakları genelgeyi Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalandığı bildirildi.

2016 Ramazan Bayramı Ne Zaman?


4 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ
5 TEMMUZ 2016 SALI GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün
6 TEMMUZ 201 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün
7 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI-3.Gün


Ramazan bayramının üç ayrı özelliği vardır:


Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirir.
Müslümanlar arasında karşılıklı görüşme, barışma ve birbirini ziyaret etme ve hediyeleşme adettir.
Müslümanlar bu bayramda, özellikle bayram namazından sonra yakınlarının kabirlerini ziyaret ederler.

Ramazan Bayramının toplumsal önemi:

Bayramların, millî ve dinî duyguların, inanışların pekişmesi, taze ve canlı tutulması fonksiyonu yanında, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun bireylerin bilincinde yer etmesinde de büyük önemi vardır. 

Milli bayramlar Ulus olma, beraber aynı kaderi aynı tasayı aynı kıvancı yaşama gücünü kuvvetlendirir. Dini bayramlarımız da aynı dini inanan insanların yani Türk milletinde Müslümanların birlik beraberlik günleri, kardeşliğin, çıkarsız saygı ve sevginin yaşandığı günlerdir. 

Gerçekten dinî bayramlar, insanlar arasında kaynaşmanın, dostlukları ve ahbaplıkları ilerletmenin bir yolu olarak belli bir öneme sahip oldukları gibi, dinî his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin de bir vesilesidir. Bayramlar, sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hâkim olduğu günlerdir. 

Dargınların kucaklaşması, aralarında kin, nefret bulunan kabile, aile ve şahısların, düşmanlık ve husûmet duygularının sevgiye dönüşmesi, küçüklerin büyüklere saygı, büyüklerin küçüklere sevgi göstermesi, hastaların ziyaret edilmesi, verilecek küçük hediyelerle çocukların gönüllerinin alınması, hısım ve akrabanın bir kere daha yeniden kaynaşması, genellikle bayram günlerinde mümkün olmaktadır.

Kamupersoneli.net | Ankara