Gündem

21 Mayıs Cumartesi Günü Gündem Başlıkları

21 Mayıs Cumartesi Günü Türkiye ve Dünya gündeminde ne olacak. Hangi gelişmeler olacak..

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 26. Dönem Birinci Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’na katılacak.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi kapsamında “Uluslararası İnsani Akademik Forum”una, BM Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O’Brien ile zirve alanının “Birleşmiş Milletler bölgesi” ilan edilmesini simgeleyen bayrak çekme törenine iştirak edecek.

2- Paris-Kahire seferini yaparken radardan kaybolarak Akdeniz’e düşen Mısır Hava Yolları’na ait yolcu uçağıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

3- Tunus’ta, Nahda Hareketi Partisi’nin 22 Mayıs’a kadar sürecek 10’uncu Genel Kongresi takip ediliyor.

4- Yemen’deki gelişmeler izlenmeye devam ediliyor. 

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Mimar Sinan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve İstanbul Tasarım Merkezi (İTM) iş birliği ile düzenlenen “Pir-i Mimaran Sinan” etkinliğiyle İTM’de anılacak.

2- Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen “Hayata Dokun: Yaz, Yönet, Çek” röportaj, fotoğraf ve kısa film yarışması ödül töreni Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

3- Tiyatrocu, yazar Harun Yöndem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğince, derneğin merkezinde düzenlenen “Şiirlerle İstanbul ve Bahar” söyleşisinde konuşacak.

4- Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Buhot Akademi ve Buhot GSK Derneği yönetiminde hazırlanan özel halk oyunları projesi “Anadolu Rüyası”, TİM Show Center’da beğeniye sunulacak.

SPOR

1- Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Kazakistan’da sürüyor.

2- Avrupa Yüzme Şampiyonası İngiltere’de devam ediyor.

3- Avrupa Tekvando Şampiyonası İsviçre’de sürüyor.

4- A Milli Futbol Takımı, İngiltere ile oynayacağı özel maç öncesi, City of Manchester Stadı’nda antrenman yapacak.

*Antrenman öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, statta basın toplantısı düzenleyecek.

5- Spor Toto 2. Lig play-off final maçında Bandırmaspor ile Gümüşhanespor, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara