Gündem

22 Yaşındaki Ümmühan 10 Gündür Kayıp

 Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, 22 yaşındaki Ümmühan Korkmaz’dan 10 gündür haber alınamıyor.


Yaklaşık 10 gün önce işe gitmek için evinden çıktıktan sonra kaybolan Ümmühan Korkmaz’ın ailesi polise başvurdu. Bunun üzerine başlatılan arama çalışmalarına rağmen Korkmaz’a ulaşılamadı.

Abla Leyla Çetinbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kız kardeşinin daha önce böyle şeyler yapmadığını sorumluluk sahibi bir genç kız olduğunu belirterek, “20 Ekim sabahı işe gidiyorum diye evden çıktı. O günden beri haber alamıyoruz. Benim kardeşim kaçıp gidecek bir kız değil. Sorumluluk sahibidir, gecikeceği zaman mutlaka beni arar, haber verir mutlaka başına bir iş geldi böyle şeyler kesinlikle yapmaz.” dedi.

Kız kardeşinin 8 yıldan beri kendisinde kaldığını ve onu kendisinin büyüttüğünü ifade eden Çetinbaş, “Kardeşime ben baktım büyüttüm.14 yaşından beri 8 yıldır bende kalıyor. Babamlar Çorlu’da oturduğu ve iş yerine uzak olduğu için kız kardeşim bende kalıyordu. Bir saat gecikse bile bana haber verirdi. Sorumluluğunu bilir başına buyruk değildir. Elimden gelen her şeyi yaptım. Kardeşimin hayatından endişe ediyorum.” diye konuştu.

Kardeşinin gittiği günden beri tüm ailenin kötü durumda olduğunu annesinin hastanelere kaldırıldığını anlatan Çetinbaş, şunları kaydetti:

“Kardeşimin başına bir şey geldiğinden şüpheleniyoruz. Annem şeker hastası, babam o gittiğinden beri ayakta duramıyor. Biz 3 kız kardeşiz diğer kardeşim de perişan durumda. Kardeşimin kendi isteğiyle kaçacağını aklımız almıyor. En son beni iki gün önce aradı gizli numaradan. Çok kısık sesle konuştu. Sanki birilerinin duymasından korkuyormuş gibi gizli gizli konuştu. Annemin hastanede olduğunu söyledim. Hangi hastane dedi sonra telefonu kapandı. Ne olur bizi duyuyorsan çık gel ne olur gel. Dolandırılmış olabilirsin. Başına ne geldiyse geldi her şey bir şekilde halledilir. Görenlerin insanlık namına Allah rızası için bildirmesini istiyoruz.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA