Gündem

29 Haziran Facebook Neden Açmıyor? Facebook Kapandı mı?

 Facebook Neden Açmıyor? Facebook Kapatıldı mı?

Sosyal Medya sitesi facebook’a girmek isteyen vatandaşlar dün akşam saatlerinden itibaren giriş yapamıyor. Peki facebook neden açmıyor? Facebook‘un açmamasının sebebi yayın yasağı ve sosyal medya sitelerine getirilen kısıtlama.

Terör saldırısı sonrasında sosyal medya sitelerine kısıtlama

Dün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında 41 kişi hayatını kaybederken 130 kişi ise yaralandı. Sosyal medya sitelerine girerek durum hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılar ise kısıtlamadan dolayı ilgili sayfalara giriş yapamıyor. Twitter ve youtube’da da erişimler kısıtlandı. Twitter ve facebook’a giriş mümkün olmazken diğer internet sayfalarına ise bağlantı hızının yavaşlığı nedeniyle zorlukla girilebiliyor.

Facebook İnsanların diğer insanlarla iletişim kurmasınave bilgi alışverişinde bulunmasına yardımcı olmak için Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz ,Chris Hughes tarafından kurulmuş bir sosyal medya sitesidir. Dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden birisi olan Facebook’un geliri 2014 yılında 12,466 milyar dolar olarak açıklanmıştır. Merkezi Menlo Park, Kaliforniya’da bulunan Facebook 4 Şubat 2004 yılında kurulmuştur. Dünyanın en fazla ziyaret edilen 2.sitesi konumundaki facebook üzerinden insanlar, fotoğraf, video paylaşımları, görüntülü konuşma, oyun, etkinlik bildirimleri gibi çeşitli bilgi , belge ve uygulamalara erişim sağlayabiliyor.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum